• hr
  • en
  • de
  • it
  • fr

VELA UMJETNIČKA DELAVNICA

Lipanj

Za romantičare i one koji će to tek postati pravo je odredište Kastav, povijesni gradić koji se nalazi desetak kilometara od Rijeke, a smješten je na visini od 365 metara. Tu ste u središtu dinamičnoga kvarnerskog života, a opet udaljeni od njega ili točnije – gledate ga s visine. Put je to u neko drugo vrijeme i poniranje u tradiciju, kulturu i stare zanate koji, u nemogućnosti da odolijevaju konkurenciji industrijske proizvodnje, tek prigodno ožive.

Kastav je očuvao svoju bogatu povijest, kulturu i tradiciju te brojne vrijedne arhitektonske i druge spomenike poput Gradske lože, gradskih vrata Voltice, Crekvine, crkvice sv. Trojice, Kaštela…

Danas je ovaj gradić bijeg u prošlo vrijeme, ali i čudesna pozornica kulturnih priredaba poput Kastafskog kulturnog leta (www.kkl.hr), Festivala gitare i Kastav Blues Festivala (www.kastavbluesfest.com) – oživljavanje umjetnosti, tradicije, ali i stjecište onih koji uživaju u dobroj hrani i udobnom smještaju u boutique-hotelu, obiteljskom pansionu ili privatnom smještaju s dušom.

Vela umjetnička radionica je manifestacija likovnog karaktera, a dodjeljuje se jedna nagrada za najbolji rad u nekoj od umjetničkih formi te jedna nagrada za rad iz kategorije Ex tempore.

Pobjedniku će, uz novčanu nagradu za najbolji rad, biti omogućena samostalna izložba u Kastvu, u sklopu programa obilježavanja Jelenine – dana koji se svečano slavi.

Galerija fotografija

Newsletter