• hr
  • en
  • de
  • it
  • fr

Održan ''Bike Rijeka Weekend''

10.04.2017.

 
Uspješno je održan 1. ''Bike Rijeka Weekend'', biciklijada po objedinjenoj biciklističkoj ruti Rijeke i Riječkog prstena, koja prolazi kroz čak osam gradova i općina - Kastva, Klane, Viškova, Jelenja, Čavala, Rijeke, Bakra, Kostrene i Kraljevice. U dva dana, rekreativnoj biciklijadi prisustvovalo je oko 150 sudionika, profesionalaca i amatera svih dobnih skupina, iz Rijeke i okolice, Zagreba, Istre, Gorskog kotara i drugih dijelova Hrvatske. Na raspolaganju su imali više od 100 kilometara poveznica, koje se mogu kombinirati na razne načine, te atraktivnu konfiguraciju terena koja se proteže od mora do planinskih prijevoja i impozantnih vrhova i vidikovaca s jedinstvenim pogledom na Riječki zaljev. 
 
Prvoga dana biciklijade start je bio u Kastvu, ispred ''Oštarije Fortica'' s početkom u 10,00 sati, dok je u nedjelju u isto vrijeme ishodišna točka bio Frankopanski kaštel u Kraljevici. Sudionici su mogli birati vožnju po dužoj ruti od 40 kilometara (Kastav-Breza- Marčelji-Saršoni-Jelenje-Zastenice-Luke i Lopača-Kablari-Marinići-Kastav) odnosno onoj kraćoj od 23 kilometra (Kastav-Breza-Marčelji-Saršoni-Kablare-Marinići-Kastav).
Zajednički ručak za umorne, no zadovoljne i motivirane bicikliste bio je pripremljen u Oštariji ''Fortica'' oko 15,00 sati. 
 
Fotografije biciklijade održane u subotu u Kastvu možete pogledati u fotogaleriji.

Galerija fotografija

Newsletter