• hr
  • en
  • de
  • it
  • fr

''Zeleni Kastav'' 10.4.2017.

10.04.2017.
 
*Svakog drugog ponedjeljka u mjesecu

 
Od dana svojega prvoga održavanja u staroj Gradskoj loži 14.11.2016. pa do danas, sajam ''Zeleni Kastav'' ostvario je izvrsne rezultate i odličnu posjećenost. 
U mjesecu travnju obilježit će svoje šesto izdanje s ponešto izmijenjenom lokacijom održavanja – naime umjesto u Gradskoj loži sajam će se održavati na poznatom kastavskom šetalištu i vidikovcu – Fortici.  
 
U ponedjeljak 10. travnja 2017. od 16,00 do 19,00 sati sve posjetitelje i ljubitelje zdrave hrane očekuje bogati program ''Zelenog Kastva''. 
''Bistro Loža'' predstavit će mesnu i vegetarijansku marendu s domaćim kruhom spravljenu od namirnica uzgajivača, dječji vrtić "Vladimir Nazor" izrađivat će Uskršnje ukrase s kojima će sajmu udahnuti blagdanski ugođaj,  a u Gradskoj vijećnici s početkom u 19,00 sati održat će se još jedan ciklus predavanja "Hranom do zdravlja". Tema predstojećeg predavanja bit će "Metabolički sindrom i maslinovo ulje u prevenciji njegovih posljedica". Predavač dr. med. Ivica Vlatković, liječnik i maslinar, koji uzgoj temelji na prirodnim principima, prenijet će svoja znanja o ljekovitosti maslinovog ulja i iskustva iz maslinika u Novigradu pored Zadra. U sklopu predavanja moći će se nazočiti i vođenoj degustaciji maslinovog ulja pa se zainteresiranima preporuča ponijeti sa sobom "bićerin" i tanjurić. Ulaz na predavanje je slobodan.
 
Uz već dobro poznate izlagače, na sajmu će se po prvi puta predstaviti:  Uslužni obrt "Vrtlarija Terra" iz Kastva (sadnice, cvijeće za balkon, cvijeće za vrt, sadnice trajnica i ruža), First in d.o.o. ("First in the raw") iz Rijeke  (energetske pločice - sirove, bez glutena, bez dodanih šećera i bez aditiva), Hortiriviera d.o.o. iz Matulja (bio sredstva za čišćenje i pranje; višenamjenska sredstva za čišćenje, sredstva za čišćenje kupaonice, odmašćivači, sredstva za čišćenje stakla, sredstva za pranje podova i tekući deterdženti za rublje), OPG Komparić Marko iz Marčane  (sirupi, sadnice, smokvenjaci, pekmezi od smokava i drugog voća, chutney, ocat od smokava i jabuka),  Obrt za uzgoj maslina ''Magran'' Nikole Bodiša iz Ližnjana  (ekološko ekstradjevičansko maslinovo ulje) i OPG Klaudia Krstičević, Krvavac II, Metković sa sokovima od mandarine, arancinima, marmeladama od naranče i naranče i mrkve.
 
 
Zeleni Kastav:
organiziran je potpuno volonterski
u sajmu sudjeluju i proizvođači koji ne posjeduju EKO certifikat, a bave se proizvodnjom poštujući principe organskog odnosno biodinamičkog – prirodnog uzgoja
njeguje ekskluzivni direktni prodajni kanal odnosno uzgajivači u izravnom kontaktu prodaju isključivo vlastite proizvode, bez mogućnosti sudjelovanja preprodavača i na taj način u ponudi imaju kvalitetan proizvod neopterećen maržom
na sajmu izlažu isključivo uzgajivači i izlagači koji s surađuju s GSR-ovima i nude kvalitetne proizvode, a članovima GSR-ova nude svoje proizvode po posebno fer cijeni 
svojim uzgajivačima na sajmovima ne stvara konkurenciju 
posebnu pozornost pridaje raznovrsnoj sezonskoj ponudi i kvaliteti namirnica na sajmu
 
 
Više info dostupno je na: goo.gl/yqG2Aq
 
Radujemo se Vašem dolasku!

 

Galerija fotografija

Newsletter