• hr
  • en
  • de
  • it
  • fr

''Tour of Croatia 2017'' 22.4.2017.

14.04.2017.


Biciklistička utrka Tour of Croatia održat će se treću godinu zaredom, od 18. do 23. travnja 2017. godine, kroz šest etapa, na trasi dužoj od 1000 kilometara kroz cijeli teritorij Republike Hrvatske. 

Pretposljednja, peta etapa, dugačka je 141 kilometar i prolazi po prvi puta kroz Kastav. Ista donosi nova uzbuđenja jer, nakon starta u Poreču, bicikliste očekuje cilj na Učki na Poklonu na koju će se prvo popeti s istarske pa onda i s kvarnerske strane. 
Biciklisti će kroz Kastav proći oko 15,25 sati (odnosno 15,32 i 15,40 sati) iz smjera Matulja prema Viškovu i Rijeci. Utrku će izravno prenositi HRT, Eurosport te Eurosport Asia, a TV prijenos će emitirati brojne televizijske postaje s čak 6 kontinenata, od kojih će neke Tour prenositi i uživo. Sliku Hrvatske tako će  vidjeti gledatelji u 177 zemalja svijeta.
 
Brojne su novosti ovogodišnjeg izdanja, pa tako, osim novih gradova na ruti, organizatori ističu i suradnju s A.S.O.- om (Amaury Sport Organisation) koji će, zahvaljujući njihovom dugogodišnjem iskustvu u organizaciji i promociji najpoznatijih biciklističkih utrka svijeta, kao što su Tour de France, Vuelta a España, Tour of California, za organizatore Tour of Croatia distribuirati TV signal diljem svijeta, a što će zasigurno pridonijeti visokoj međunarodnoj vidljivosti, marketinškoj vrijednosti projekta i promociji Republike Hrvatske.
 
Tour of Croatia jedan je od najznačajnijih sportskih događaja ove godine u Hrvatskoj te je uz natjecateljsku komponentu, utrka i jedinstveni turistički proizvod u Hrvatskoj jer donosi brojne koristi za promociju prirodnih ljepota, kulturne baštine, gospodarskog potencijala te gradova i regija kroz koje prolazi. Manifestacija je to koja želi postati važan dio ukupne turističke ponude te jedan od glavnih akceleratora za razvoj cikloturističke ponude i dolazak cikloturista te dodatnog unaprjeđenja imidža Hrvatske u svijetu.
 
U Kastvu će prije prolaska utrke biti upriličen nastup glazbenoga društva Spinčići, a događanju će prisustvovati i ''Belica'', udruga prijatelja ruž, grozja i vina te art udruga ''Grad kulture'' što je svakako dodatan razlog  da 22. travnja ne zaobiđete Kastav.
 
 
Više info: www.tourofcroatia.com/etape/etapa-5-porec-ucka-poklon/11

Galerija fotografija

Newsletter