• hr
  • en
  • de
  • it
  • fr

''Zeleni Kastav'', 8.5.2017.

04.05.2017.

 


Od dana svojega prvoga održavanja u staroj Gradskoj loži 14.11.2016. pa do danas, sajam ''Zeleni Kastav'' ostvario je izvrsne rezultate i odličnu posjećenost. U mjesecu svibnju obilježit će svoje sedmo izdanje, na šetalištu Fortica od 16,00 do 20,00 sati.
Na sedmom izdanju sajma ''Zeleni Kastav'' očekuje Vas:
 
1. Večeras - ne kuham!
"Bistro Loža" od visokokvalitetnih namirnica sa sajma spravljat će  mesnu i vegetarijansku ponudu, uz domaći kruh.
 
2. Viseća izložba Dječjeg vrtića "Vladimir Nazor"
Dječji vrtić "Vladimir Nazor" slikat će i izrađivati voće i povrće kojima će se ukrašavati šetalište Fortica i stolovi izlagača.
 
3. Reci mi, što to jedeš? A tko ti je to uzgojio?
 U sklopu predstavljanja rada i proizvoda dvoje uzgajivača sa sajma ovoga puta prezentirat će se OPG Brolich iz Malog Trojstva pored Bjelovara i OPG Iva Ćulumović (Ivy's sweet lavander) iz Veprinca.
 
4. Ciklus predavanja ''Hranom do zdravlja'': Kako kreirati jestivu šumu?
Predavanje dr. med. Dore Pulšek pod nazivom KAKO KREIRATI JESTIVU ŠUMU? u sklopu ciklusa predavanja ''Hranom do zdravlja'' održat će se u Gradskoj vijećnici Grada Kastva (ulaz s Lokvine) 12. svibnja s početkom u 19,00 sati.
 Predavanje će obuhvatiti  konkretne principe dizajniranja i izgradnje šumskog vrta te prezentirati uspješne primjere već postojećih sustava iz svijeta. 
Ulaz je slobodan.
 
Sajam ''Zeleni Kastav'' nastao je volonterskim zalaganjem članova okupljenih pod nazivom Grupa solidarne razmjene (GSR) i uz potporu Grada Kastva, a podržava lokalne uzgajivače visokokvalitetnih ekološki certificiranih namirnica i svih drugih namirnica uzgojenih na prirodan način poštujući okolišno odgovornu proizvodnju. 
Teži  njegovanju ekskluzivnog odnosno direktnog prodajnog kanala, što znači da su izravnim kontaktom na relaciji kupca i potrošača posredstvom prodajnog kanala involvirani isključivo vlastiti proizvodi. 
Također, participacija izlagača nije ograničena isključivo na EKO proizvođače, već sudjeluju i proizvođači koji ne posjeduju EKO certifikat, a bave se proizvodnjom poštujući principe organskog odnosno biodinamičkog – prirodnog uzgoja. U okviru sajma, kroz projekt ''Hranom do zdravlja'' održavaju se i ciklusi predavanja u Gradskoj vijećnici, različite radionice, poučavanja o prirodnom vrtlarstvu te radionice kuhanja.
 
Više o ''Zelenom Kastvu'' možete pronaći na linku: goo.gl/rxf3D7 
Newsletter