• hr
  • en
  • de
  • it
  • fr

15. Vela umjetnička delavnica - 17. i 18. lipnja

13.06.2017.

U subotu i nedjelju 17. i 18. lipnja 2017. godine, u organizaciji Turističke zajednice grada Kastva, pod pokroviteljstvom Grada Kastva i uz partnera Udrugu Kastafsko kulturno leto održat će se petnaesta po redu Vela umjetnička delavnica, manifestacija izložbenoga, prodajnoga i nagradnog karaktera.

EX TEMPORE

Ove godine manifestacija je prolongirana na dva dana kako bi se sudionicima omogućio dulji vremenski period stvaranja u Ex tempore kategoriji, na koju će se zainteresirani akteri moći prijaviti u subotu 17. lipnja (od 16:00 do 20:00 sati) i u nedjelju 18. lipnja (od 9:00 do 14:00 sati). Upravo je kastavska Fortica sa svojim impozantnim vidikovcem predviđena isključivo za Ex tempore kategoriju oba dana odvijanja likovne manifestacije, u prethodno spomenutom vremenskom rasponu. Pri prijavi za EX TEMPORE kategoriju obavezno je ovjeriti radne podloge u Turističkom uredu u spomenutom vremenskom periodu. 

IZLAGAČKI DIO MANIFESTACIJE 

Izlagački dio 15. Vele umjetničke delavnice odvijat će se drugoga dana, u nedjelju 18. lipnja. Kako je cilj manifestacije obogaćivanje kulturne i turističke ponude, artikuliranje doživljaja Kastva kroz umjetnička djela i aktualni čin stvaranja te revitaliziranje prostora stare gradske jezgre kao prostora socijalne razmjene, organizator je zadržao prošlogodišnji koncept izlagačkih lokacija. Tako će i u 15. izdanje Vele umjetničke delavnice sudionicima na raspolaganje, za izlaganje umjetničkih djela, ponuditi obuhvaćen ''krug'' po staroj gradskoj jezgri odnosno Trg Istarske vile, Školsku ulicu, šterne – ispred ulaza u gradsku upravu Grada Kastva, te ulice Zakona kastafskega i Vjekoslava Spinčića do Voltice, što je sve označeno u priloženoj karti stare jezgre i bit će obilježeno strelicama na dan održavanja.

Svaki se umjetnik može prijaviti u obje kategorije (broj djela nije ograničen) te je obavezan na prijavnicu popisati svoja djela. 

 

PRIJAVE

Prijave se mogu izvršiti na dva načina: 

1. putem ONLINE PRIJAVE, u bilo koje vrijeme, putem linka  goo.gl/t60Bjo

2. FIZIČKIM PRISUTSTVOM na štandu ispred Turističkog ureda Turističke zajednice Kastva (Trg Matka Laginje 5, s desne strane Voltice), putem prijave za sudjelovanje u terminima – SUBOTA 17. lipnja od 16:00 do 20:00 sati i NEDJELJA 18. lipnja od 9:00 do 14:00 sati. 

 

STRUČNI ŽIRI

Stručni žiri u sastavu Ervin Dubrović, Tamara Mataija i Marko Badurina u nedjelju 17. lipnja, od 16:00 do 17:00 sati obilazit će radove u obe kategorije i usuglasiti mišljenja o pobjednicima do 18:00 sati kada slijedi dodjela nagrada u Gradskoj loži.

 

NAGRADE

Nagrade se dodjeljuju u dvije kategorije:

1. nagrada stručnog žirija za najbolje umjetničko djelo (za koje je autor sam odabrao medij likovnoga izražavanja). Dodjeljuje se novčana nagrada u iznosu od 5.000 kuna te autoru omogućuje samostalna izložba u sklopu programa obilježavanja Jelenine 2018. – dana koji se u Kastvu svečano slavi.

2. nagrada stručnog žirija u kategoriji Ex tempore.  Dodjeljuje se novčana nagrada u iznosu od 2.000 kuna

Kao i prethodnih godina, nagrađeni radovi/umjetnička djela ostaju u vlasništvu organizatora.

 

BONOVI ZA KONZUMACIJU

Svi sudionici dobit će bon u iznosu od 30 kuna koje će moći iskoristiti u nekom od ugostiteljskih objekata: 

Hotel Kukuriku, Bistro Loža, Art Caffe, Oštarija Fortica, Guitar caffe, Pizzeria Rustica i Kastav pub.

Neki ugostiteljski objekti u datom iznosu nude obrok, dok je u nekima moguće samo konzumirati piće. Bon je moguće nadoplatiti. Jednokratno je iskoristiv.

Posebna napomena: svim ugostiteljima potrebno je prije naručivanja i konzumacije OBAVEZNO NAPOMENUTI kako hrana/piće ide preko bona! 

 

POPRATNI PROGRAM

SUBOTA, 17. lipnja (od 16:00 do 20:00 sati)

Na šetalištu Fortica od 16:00 sati svi zainteresirani posjetitelji i zainteresirani kateri, neovisno o dobi moći će sudjelovati u oslikavanju keramičkih pločica bojama i glazurama, (od 16:00 do 17:30 sati) te paljenju istih u raku peći (od 17:30 do 20:00 sati). Besplatnu radionicu pod nazivom ''Raku igraonica'' održat će  Udruga keramičara Interinova iz Matulja, čiji članovi su afirmirani hrvatski, talijanski i slovenski keramičari. Članovi udruge, koji su izlagali na mnogobrojnim žiriranim domaćim i međunarodnim izložbama, orijentirani su na izradu  tradicijskih tehnika paljenja gline, a bave se i suvremenim načinima dizajniranja i paljenja glina. Izložba radova sa umjetničke radionice moći će se pogledati u Gradskoj loži u nedjelju. 

NEDJELJA, 18. lipnja (od 12:00 do 18:00 sati) – Gradska loža

Izložba radova sa umjetničke radionice ''Raku igraonica''.

Predavanje „Keramika kroz povijest“ u organizaciji udruge keramičara Interinova iz Matulja. 

Glazbeni nastup vokalno instrumentalnog sastava A.R.I.'S u Gradskoj loži od 17:00 sati

Galerija fotografija

Newsletter