Uključi pristupačnost
HTZ
  • Hrvatski
  • English
  • Deutsch
  • Italiano
  • Français

10. Ocjenjivački susret vinara Kastavštine

11.04.2015. - 11.04.2015.

U nedjelju, 12. travnja 2015. s početkom u 15,00 sati, u Kastvu je, po prvi put na prekrasnom prostoru Fortice, održana završna priredba jubilarne manifestacije 10. Ocjenjivački susret vinara Kastavštine u organizaciji kastavske Udruge prijatela ruž, grozja i vina Belica, Turističke zajednice grada Kastva i pod pokroviteljstvom Grada Kastva.

Uz proglašenje i degustaciju najboljih kastavskih vina, brojni gosti su mogli uživati u prigodnoj ugostiteljskoj ponudi za koju se pobrinula Udruga Belica i restoran Oštarija Fortica, ali i u nastupu Glazbenog društva Spinčići kojim je manifestacija i započela.
Dodijeljeno je ukupno: 4 zlatnih (Arsen Jardas za Belicu Halubjan i Belicu kastavsku, Giani Beni za Belicu i Andrej Jelovica za Malvaziju), 27 srebrnih i 19 brončanih medalja te 8 priznanja.
 
Pobjednik natjecanja – ŠAMPION je vino BELICA HALUBJAN Arsena Jardasa, koja je ujedno osvojila i prijelazni pehar za najbolju BELICU i Zlatnu plaketu za najbolje ocijenjeno vino.
 
Među 58 vina ponuđenih na kušanje, osim najpoznatije kastavske vinske sorte – belice, kojih je ove godine bilo čak 13, ljubitelji vina mogli su uživati i u raznim drugim vinima proizvedenim u kastavskim konobama.
 
Video link

Galerija fotografija