• hr
  • en
  • de
  • it
  • fr

Jelenina 2015.

21.05.2015.

 Jelenina, 22. svibnja, dan je koji se u Gradu Kastvu svečano slavi, a obilježit će se bogatim programom od 20. do 24. svibnja. Tih dana održat će se brojna događanja - programi kulturno-zabavnog, tradicijskog, edukativnog, gastronomskog, dječjeg, sportsko-rekreacijskog i religijskog sadržaja.

 Program započinje 20. svibnja u 17:00 sati u Gradskoj vijećnici Grada Kastva predstavljanjem Muzičkog informativnog centra Koncertne direkcije Zagreb ''Tri balade'' Josipa Mandića, dok će u 18:30 sati u Povijesnoj jezgri grada Kastva, ispred Vikotove bačvarije, u suradnji s Kreativnim kolektivom Kombinat započeti  interaktivna izložba(po)kušajmo priču - urbana  igra inspirirana lokalnim kastavskim pričama i legendama u kojoj mogu sudjelovati svi posjetitelji grada Kastva.
 
 21. svibnja u 16:30 u Gradskoj vijećnici Grada Kastva o  tehnologiji prerade meda i drugih pčelinjih proizvoda  zainteresirane će uputiti prof. dr. sc. Ibrahim Mujić, a u 18:00 sati ispred Gradske lože  okupljanje je zainteresiranih za program Hodeć po Loze i Lužine, koji će, zahvaljujući suradnji s Planinarskim društvom Viškovo, uz licencirane vodiče Hrvatskog planinarskog saveza, prošetati šumama Lozom i Lužinom;
 22. svibnja u 20:00 sati, na službeni blagdan svete Jelene Križarice održati će seSvete mise u 8:00 i u  18:00 sati u crkvi sv. Jelene Križarice. S početkom u 17:30škola stranih jezika ''Kastav Euroway'' predstaviti će svoj program u Gradskoj vijećnici Grada Kastva, dok će koncert ženske klape Kastav  ''Si naši vijaji''  započeti u 20:00 sati također u crkvi sv. Jelene Križarice;
 U subotu, 23. svibnja, u suradnji s Zakladom sveučilišta u Rijeci, u Kastavskim šumama Lozi i Lužini održati će se treking-utrka studenata Akademski zec uz registraciju sudionika na Crekvini od 9:00 do 10:00 sati. U crkvi sv. Jelene Križarice s početkom u 18:00 sati Svetu krizmu predvoditi će generalni vikar Riječke nadbiskupije mon. Emil Svažić profesor i kanoik, a cijeli dan u suvenirnici ''Kastavski spomeni'' predviđena su iznenađenja za goste.
 Dani Jelenine završavaju u nedjelju, 24. svibnja kada će se na Fortici od 12:00 do 18:00 sati održati 4. Prvenstvo u roštiljanju u organizaciji 24 sata, dok će se promenadnim koncertom Glazbenog društva Spinčići ispred Trga Fortica s početkom u 17:00 sati zaključiti ovogodišnja manifestacija Jelenine.

Galerija fotografijadocxJELENINA 2016 Feast of St. Helen – patron saint of Kastav (22 May)