Uključi pristupačnost
HTZ
  • Hrvatski
  • English
  • Deutsch
  • Italiano
  • Français

Aplikaciji Bike Rijeka 2. mjesto na festivalu Tourmap 2015.

09.07.2015.

 Prema odabiru stručnog žirija, aplikacija za mobilne uređaje Bike Rijeka osvojila je 2. mjesto u kategoriji „Electronic maps and travel guides“, tj. elektroničkih karata i turističkih vodiča na 12. Međunarodnom kartografskom festivalu Tourmap 2015. u Pragu, u Republici Češkoj.

Projekt Biciklističke transverzale Riječkog prstena i aplikacija Bike Rijeka pokrenuti su u lipnju 2014. godine s ciljem kvalitetnije promocije destinacije Riječkog prstena, a objedinjavaju postojeće biciklističke staze, ali i novoosmišljenu stazu koja povezuje sve gradove i općine Riječkog prstena – biciklističku transverzalu.
Mobilna aplikacija Bike Rijeka objedinjava četrdesetak biciklističkih staza koje se protežu kroz 8 gradova i općina Riječkog prstena: Rijeku, Kastav, Klanu, Viškovo, Jelenje, Čavle, Kostrenu i Bakar. Najveća je pažnja posvećena prikazu staza i navigacija po njima, a staze se mogu birati po težini ili jednostavno prema lokaciji na karti.
Uz kreativnu agenciju Molekula, u realizaciji projekta sudjelovale su Turistička zajednica grada Rijeke i Riječkog prstena – Grada Bakra, Općine Čavli, Općine Viškovo, Grada Kastva, Općine Kostrena, Grada Kraljevice, Općine Jelenje te Općina Klana. Projekt je također prepoznat i sufinanciran od strane Hrvatske turističke zajednice.

Galerija fotografija