Uključi pristupačnost
HTZ
  • Hrvatski
  • English
  • Deutsch
  • Italiano
  • Français

Održana presica povodom 11. Ocijenjivačkog susreta vinara Kastavštine

31.03.2016.
U nedjelju, 3. travnja 2016. s početkom u 15,00 sati, u Kastvu će se, na Fortici (a u slučaju kiše pod Ložom), održati završna priredba manifestacije 11. Ocjenjivački susret vinara Kastavštine u organizaciji kastavske Udruge prijatela ruž, grozja i vina Belica, Turističke zajednice grada Kastva i pod pokroviteljstvom Grada Kastva.
Uz proglašenje i degustaciju najboljih kastavskih vina, posjetitelji će moći uživati i u prigodnoj ugostiteljskoj ponudi za koju će se pobrinuti Udruga Belica i restoran Oštarija Fortica.
Pored najpoznatije kastavske vinske sorte – Belice, ljubitelji vina će u Kastvu moći kušati i razna druga vina proizvedena u kastavskim konobama.
Program će voditi Mirna Rubeša, uz uvodni nastup Glazbenog društva Spinčići.
 
 
VIŠE O MANIFESTACIJI
 
 
Manifestacija je započela 21. ožujka 2015. prikupljanjem uzoraka vina za 11. OCJENJIVAČKI SUSRET VINARA KASTAVŠTINE. Prikupljeno je ukupno 80 uzoraka od ukupno 44 člana Udruge Belica. Važno je istaknuti da se 13 uzoraka odnosi na Belicu, što je rezultat višegodišnjeg, uspješnog rada Udruge na programu revitalizacije vinogradarstva i vinarstva kastavštine i šire.
Ocjenjivanje uzoraka izvršeno je 23. i 24. ožujka 2016.  u prostoru kušaone u podrumu OPG Dejana Rubeše u Kastvu, od strane komisije kojoj je predsjedavao Nenad Kukurin, sommelier, a koju su sačinjavali:
Klaudio Jurčić,  sommelier – član,
Albert Koraca, enolog/vinar -  član,
Nikola Benvenuti, vinar – član,
Patricia Rumac, enolog – član,
Toni Babić, enolog - član.
Ocijenjeno je ukupno 71 uzorak vina, a  9 uzoraka je diskvalificirano.
Dodijeljeno je ukupno: 11 zlatnih medalja, čak  45 srebrnih medalja  i 15 brončanih medalja.
Popis nagrađenih vina i vinara možete preuzeti na dnu stranice u pdf formatu.
 
Pobjednik natjecanja – ŠAMPION je vino BELICA“ OPG DEJANA RUBEŠE, koja je ujedno osvojila i prijelazni pehar za najbolju BELICU“ i Zlatnu plaketu za najbolje ocijenjeno vino.
 
 
Info:

Udruga Belica:
Miljenko Host, v.d. predsjednika: 091 9022 016
Bojan Frlan, tajnik: 091 422 4073

Turistička zajednica grada Kastva:
051 691 425

            

Galerija fotografijapdfNagrađeni - letak pdf