Uključi pristupačnost
HTZ
  • Hrvatski
  • English
  • Deutsch
  • Italiano
  • Français

Kastavska biciklijada - "Z bicikletun vozeć po Loze i Lužine"

24.05.2016.

Turistička zajednica grada Kastva, u suradnji s Gradom Kastvom, organizira rekreativno -  edukativnu biciklijadu, koja će se održati u sklopu proslave Dana Grada Kastva 2016. godine.

Cilj organizacije biciklijade je prikaz ljepota kastavskog kraja te upoznavanje najmlađih „biciklista“ s bogatstvom šuma i ljepotom očuvane prirode. Posebno je zanimljivo primjetiti kako je grad Kastav vrlo blizu urbanih sredina te se i sam može opisati kao takav. Ipak, grad Kastav, još je bliže prirodi i šumama Loza i Lužina, koje su njegov „zeleni dio“ .

Grad Kastav se može opisati kao spoj povijesnog naslijeđa našeg primorskog kraja i moderne sredine. Vožnja biciklom je jedan od ekološki najprihvatljivijih načina prijevoza te najljepši način za upoznavanje ljepota očuvane kulture i prirode za rekreativce svih dobnih uzrasta.

Iz svih, prethodno navedenih razloga, pozivamo Vas na ovogodišnju, prvu kastavsku biciklijadu s motivom „Z bicikletun vozeć po Loze i Lužine“ koja će se održati 4. lipnja 2016. godine.

Okupljanje sudionika biciklijade je u 8,30 sati na Fortice, a polazak u 9,00 sati. Vozi se šumskim putem prema mjestu Breza, umjerenim usponom, kojeg mogu svladati i „povremeni biciklisti“. Staza za rekreativce je ukupne dužine 18 kilometara, dok je za djecu predviđena kraća staza s dužinom od 6 kilometara i edukativni program uz šetnju prirodom. Svim sudionicima, koji ne budu mogli dovršiti biciklijadu iz bilo kojeg razloga, osiguran je prijevoz sa staze do centra Kastva.

Predviđeni povratak obje grupe je oko 12,00 sati u centar Kastva. Kako bi Vaš doživljaj Kastva bio potpun, u suradnji s kastavskim ugostiteljima, pripremljeni su zdravi meniji po promotivnim cijenama za cijelu obitelj.

Svi sudionici sudjeluju na biciklijadi bez uplate kotizacije, uz prethodnu, pravovremenu prijavu, na vlastitu odgovornost uz obaveznu upotrebu biciklističkih kaciga. Također, preporuka je sudionicima da, ako su u mogućnosti, sa sobom ponesu i dodatnu zračnicu.

 

Kastavska bicikijada organizira se uz pomoć licenciranih biciklističkih vodiča Lee Marot i Radovana Brnelića te Davida Marota, Dražena Vagaje i Roberta Jelovice u svojstvu građana volontera. Partneri održavanja biciklijade su: Dobrovoljno vatrogasno društvo Kastav, Mjesni odbor Spinčići, Akcija mladih Kastav, Odbor za sport i tjelesnu kulturu Gradskog vijeća Grada Kastva, Lovačko društvo „Lisjak“ Kastav te kastavski ugostitelji: restoran „Kukuriku“, restoran „Bonaca“, bistro „Loža“, bistro „Oštarija Fortica“, bistro „Banjalučki ćevap“, pizzeria „Rustica“ te caffe barovi „Guitar caffe“, „Art caffe“ i „Kastav pub“.

 

Galerija fotografija