Uključi pristupačnost
HTZ
  • Hrvatski
  • English
  • Deutsch
  • Italiano
  • Français

2. KASTAVSKA BICIKLIJADA "Z BICIKLETUN PO LOZE I LUŽINE"

02.06.2017.

Turistička zajednica grada Kastva, u suradnji s Gradom Kastvom i DVD-om Kastav, u sklopu 54. Kastavskih sportskih igara i obilježavanja Dana grada Kastva, subotu 3. lipnja organizira 2. edukativno – rekreativnu biciklijadu Z bicikletun po Loze i Lužine.

Potaknuti brojem sudionika na prošlogodišnjoj kastavskoj biciklijadi i manifestaciji Bike Rijeka Weekend te sveukupnim dojmom sudionika, organizatori su se odlučili na ponovnu organizaciju biciklijade, koja uz svoj neizostavni rekreativni, sadrži i edukativni dio o Kastavštini te povijesti šuma Loza i Lužina.

Za sudjelovanje na biciklijadi potrebno je ranije se prijaviti odgovorom na ovaj mail ili pozivom na broj Turističkog ureda TZ grada Kastva – 051 691 425. Prijava nije obvezna i besplatna je, međutim, svakako je poželjna budući da je broj sudionika bitan radi logističke organizacije.

Predviđeno okupljanje biciklista je na šetalištu Fortica s početkom od 9 sati,  a početak biciklijade u 10 sati. Potrebno je napomenuti kako su dobrodošli sudionici svih uzrasta i razina fizičke spremnosti. Za najmlađe sudionike je, u suradnji s DVD – om Kastav i Lovačkim društvom „Zvirić“ osmišljen poseban program na prostoru ispred lovačke kućice „Zvirić“. Najmlađi biciklisti odvozit će, uz stručnu pratnju biciklističkih vodiča, kraću rutu u dužini od ukupnih 6 kilometara do lovačke kućice. Pri dolasku u lovačku kućicu, moći će od lovaca naučiti više o stanovnicima šuma Loza i Lužina, a kastavski vatrogasci će ih kroz zabavno natjecanje poučiti osnovama vatrogastva.

Grupa fizički spremnijih biciklista kreće s kastavske Fortice prema Brninima i Brajanima te se potom uspinje do mjesta Breza. U Brezi je predviđena okrjepa sudionika i kratki odmor nakon čega se preko Zvirića grupa vraća prema Kastvu. Ukupna dužina staze je 18 kilometara uz trajanje vožnje od otprilike 2 sata i 30 minuta.

Iznimno nam je drago što Vas i ove godine možemo pozvati da se što ranije prijavite za sudjelovanje na 2. kastavskoj biciklijadi „Z bicikletun po Loze i Lužine“.

Galerija fotografija