Uključi pristupačnost
HTZ
  • Hrvatski
  • English
  • Deutsch
  • Italiano
  • Français

HNK Rijeka prijatelj općina i gradova Primorsko - goranske županije

17.10.2016.

U nedjelju, 16. listopada 2016. godine u 14,00 sati na stadionu Rujevica, uoči i za vrijeme održavanja nogometne utakmice između HNK Rijeke i NK Osijeka, grad Kastav imao je priliku promovirati svoju turističku ponudu u sklopu projekta ''HNK Rijeka prijatelj općina i gradova PGŽ-a''.

Projekt je započeo u rujnu ove godine, a za cilj ima obostranu promociju:  svih trideset i šest jedinica (upravo koliko Prva hrvatska nogometna liga ima kola) lokalne samouprave Primorsko – goranske županije kroz odigravanje utakmica Rijeke u Prvoj HNL, i istovremeno promicanje i sinergiju nogometnog kluba Rijeka na prostorima jedinica lokalne samouprave. Iako u Hrvatskoj još uvijek u inovativnim okvirima, ovakvi projekti od šireg turističkog, gospodarskog pa i kulturološkog značaja, dio su već ustaljene prakse poznatih europskih nogometnih klubova koji prerastaju u  jedne od najpoznatijih promotora svojih regija. Ideja je da se posjetitelji, gledatelji i navijači Rijeke na sportskom događanju imaju prilike upoznati sa posebnostima i potencijalima koje dijelovi Primorsko – goranske županije nude te približavanje kluba svim stanovnicima iste s tendencijom ka promicanju nogometnog kluba kao simbola regije i njegovo integriranje i ''udomaćivanje'' van granica samog grada. Projekt je krenuo s idejama koje je trenutno moguće sprovesti, no namjera je sa svakom sljedećom utakmicom realizirati one nove.
Kako je prethodno spomenuto, u nedjelju ''izlog'' HNK Rijeke je pripao Kastvu. Djelatnici Turističke zajednice uz glazbeno  društvo Spinčići, udrugu Belica, suvenirnicu Kastavski spomeni te predstavnike Grada Kastva, u hospitality prostoru stadiona, kroz brošure, letke i drugi promotivni materijal te degustacije predstavili su aktivnosti, događanja, proizvode, atrakcije i ljepote ovih prostora. 

Galerija fotografija