Uključi pristupačnost
HTZ
 • Hrvatski
 • English
 • Deutsch
 • Italiano
 • Français

Radionica "Destinacijski menadžment" - 1. prosinca 2016.

16.11.2016.

Iznimno nam je zadovoljstvo pozvati Vas na radionicu „Destinacijski menadžment“ koja će se održati u Vijećnici Grada Kastva, Zakona kastafskega 3, u četvrtak, 1. prosinca 2016., od 9,00 do 10,30 sati u organizaciji Turističkog ureda Turističke zajednice grada Kastva uz potporu Grada Kastva.

Predavač, odnosno moderator radionice je gospodin Željko Trezner (Veleučilište VERN', Zagreb) koji sudjeluje u raznim projektima, stručnim vijećima i grupacijama u području upravljanja putničkim agencijama i održivog turizma općenito. Savjetnik je Udruge hrvatskih putničkih agencija i predavač na Veleučilištu VERN'. Do sada je svojim iskustvom u poslovanju uspješno objedinio teoretsko znanje i praktična rješenja koja je objavio u brojnim priručnicima i stručnim radovima te predstavio na više od stotinu radionica, seminara i konferencija u Hrvatskoj i inozemstvu.

Radionica se održava na platformi već postojećih radionica Hrvatske turističke zajednice i Udruge hrvatskih putničkih agencija te uz potporu županijskih turističkih zajednica. Informacije o tim radionicama možete pronaći u dokumentu prilogu. Radionica koja će se održati u Kastvu svojevrsni je nastavak istih, a za cilj ima buđenje svijesti dionika poduzetničke okoline i struktura javnih tijela na području grada Kastva o važnosti klasterske suradnje unutar mikrodestinacije kako bi se omogućila suradnja s klasterom koji obuhvaća veće regionalne cjeline. 

Tematika radionice se očituje kroz slijedeće teze:

 • Turistička zajednica kao klaster članova – poslovnih subjekta
 •  Turistička zajednica kao mjesto usklađivanja poslovnih interesa članova i javnih interesa lokalne zajednice
 • Turistička zajednica kao središte razvojnih promišljanja turizma
 • Turistička zajednica kao polazište zajedničkih marketinških aktivnosti

Navedene teze su izrazito bitne za postizanje sinergijskog efekta svih interesnih skupina i pojedinaca koji djeluju i posluju na području grada Kastva kao turističkog odredišta.

Koristi  od navedenih načina suradnje su višestruke, a jedna od njih je navedeni sinergijski efekt te okrupnjivanje turističkog tržišta ponude s krajnjim ciljem ostvarivanja konkurentnog turističkog proizvoda. S takvim suvremenim, diverzificiranim i kvalitetnim proizvodom, područje grada Kastva bilo bi u mogućnosti uživati još veće koristi od turističkog prometa iz razloga što bi se klasteriranjem mnogo više dionika uključivalo u turistički proizvod.

Kako bi se što realnije primjenila teorija u praksi,  na radionici će se, kroz dvosmjernu interakciju sudionika I predavača, pokušati doći do odgovora na slijedeća pitanja:

 • Kako ostvariti svoje poslovne interese kroz zajedničko djelovanje u turističkoj zajednici?
 • Kako usklađivati interese javnog i privatnog sektora u turizmu kroz tijela turističke zajednice?
 • Kako sudjelovati u razvoju i tržišnoj valorizaciji destinacijskog turističkog proizvoda?
 • Kako stvoriti zajedničkim radom turističku destinaciju s proizvodima više dodane vrijednosti?

Nadamo se kako ćete svojim dolaskom podržati inicijativu Turističkog ureda TZ grada Kastva te aktivno sudjelovati u osmišljavanju i realizaciji vrlo vrijedne suradnje na razini grada Kastva.

Obzirom na ograničen broj sudionika radionice, ljubazno molimo za potvrdu Vašeg dolaska zaključno do 23. studenog.

Također, napominjemo da, uz prethodnu najavu, imate mogućnost sudjelovati i na 4. radionici za područje klastera Kvarnera, koja će se održati po završetku radionice za područje grada Kastva, od 11,30 do 15 sati.

Unaprijed zahvaljujemo na Vašem vremenu i ostajemo na raspolaganju za pružanje više informacija o navedenom.pdfINFO _ RADIONICE DESTINACIJSKI MENADŽMENT