Uključi pristupačnost
HTZ
  • Hrvatski
  • English
  • Deutsch
  • Italiano
  • Français

Koncert ''Božićna štorija'' 16.12.2016.

15.12.2016.

 


 

Koncert mješovitog zbora Štorija iz Rukavca pod imenom ''Božićna štorija'' održat će se u petak, 16. prosinca 2016. u 18,00 sati u Crkvi sv. Jelene Križarice u Kastvu.

Program je realiziran u sklopu Kulturne mreže Primorsko - goranske županije. 

Mješoviti pjevački zbor ''Štorija'' osnovan je 2011. godine i dio je udruge ''Domoljub 1909''.

Okuplja dvadesetak članova pod umjetničkim vodstvom maestre Ariane Bossi. Do sada se predstavio velikim koncertima za Lučinu i Petrovu u Rukavcu, te na božićno – novogodišnjim koncertima u Opatiji, Matuljima i otoku Krku. Veliki uspjeh bilježe i na Liburnijskim smotrama zborova, a najviše su ponosni na ''Večer od kanta i štorije'' i večer ''Za kušćić raja'' koje su se održale u sklopu Petrove u Rukavcu, a gdje su ugostili prijateljske zborove i predstavili zanimljive predstave na čakavštini koje izvodi dramska skupina. 

Bili su zapaženi na nastupima u Tavernoli Bergamasci (Italija) i u Goriškim Brdima (Slovenija) gdje su se predstavili duhovnim i sakralnim djelima hrvatskih i stranih autora.
Na njihovom repertoaru nalaze se: skladbe Mozarta, Fauréa, Čajkovskog i Bacha, napjevi iz narodnih misa (Munska maša, Staroslavenska maša), filmska glazba te niz poznatih narodnih i rado slušanih pjesama.

 

Galerija fotografija