Uključi pristupačnost
HTZ
  • Hrvatski
  • English
  • Deutsch
  • Italiano
  • Français

''Zeleni Kastav'' 13.2.2017.

13.02.2017.


Grupa solidarne razmjene (GSR) Opatija u ponedjeljak, 12. veljače 2017. godine u Gradskoj Loži u Kastvu, od 16,30 do 19,00 sati  organizirat će četvrti sajam proizvoda uzgojenih na prirodan način, poznatiji kao ''Zeleni Kastav''.

S namjerom izražavanja podrške lokalnim uzgajivačima visokokvalitetnih ekološki certificiranih namirnica i svih onih namirnica uzgojenih na prirodan način te motom poštivanja okolišno odgovorne poljoprivredne proizvodnje, ''Zeleni Kastav'' je dosad polučio izvrsne rezultate. Zabilježen je vrlo dobar interes, posjećenost i odaziv kupaca i zagovornika zdrave prehrane. Uoči Dana zaljubljenih i svojega četvrtog održavanja, sajam će ponuditi ponešto drugačiji sadržaj od svojeg uobičajenog izdanja.

Bistro "Loža" tako će ponuditi topla jela od kontroliranih i kvalitetnih namirnica, koje je  moguće pronaći na stolovima proizvođača, te domaći kruh i kuhano vino po pristupačnim cijenama. Djeca iz dječjeg vrtića ''Vladimir Nazor'' samostalno će izraditi likovne radove, koji će također biti izloženi na stolovima proizođača, a predavanje u sklopu ciklusa ''Hranom do zdravlja'' ovoga puta održat će magistrica farmacije i nutricionistica Danijela Franić – Majetić.  ''Dodaci prehrani: da ili ne?'' naslov je tematskog predavanja koje je na rasporedu u 19,00 sati u Gradskoj vijećnici Grada Kastva, a bavi se pitanjima dodataka prehrani i njihovom adekvatnom konzumiranju. Nutricionistica Franić – Majetić govorit će o potrebi dodavanja raznih suplemenata prehrani, njihovim sličnostima, razlikama i načinima konzumacije. Ulaz na predavanje je slobodan.

Što se tiče ponude na sajmu, tu su i dalje aktualna: brašna mljevena na kameni mlin, žitarice, krupice, tjestenina i kozji proizvodi iz Istre, kravlje mlijeko i mliječni proizvodi iz Čabra i Postojne, bučine sjemenke, bučino ulje i namazi od povrća iz Varaždina, povrće iz Oštarija i Dalja, med iz Rijeke i slastice iz Veprinca, kruh, peciva, kroasani i muffini iz Klane te jaja iz slobodnog uzgoja sa Krasice. Uz već poznate izlagače, po prvi puta na sajmu sudjeluju OPG Luka Kokorić iz Klane koji će ponuditi kupcima sok od aronije, OPG Marin Marinković iz Skakavca (sok od jabuke) i  OPG Dražen Karas iz Skakavca (batat).

IZLAGAČI

Certificirani uzgajivači hrane  
 

1.   Bio dobrote d.o.o. (Kmetija Žgajnar)       mlijeko, jogurt, sir, skuta, slatko i kiselo vrhnje, maslac, kefir, suhomesnati proizvodi
2.   OPG Anita Pintar mlijeko, jogurt, sir, sirupi
3.   OPG Grdić Milan povrće, brašna, krupica, proso
4.   OPG Andreja Petrović bučini proizvodi: bučino ulje, bučin namaz
5.   OPG Milan Krušvar razna brašna starih sorti žitarica, krupice, žitarice, pahuljice, crveni češnjak, crveni luk, krumpir, tjestenina
6.   OPG Radomir Mićić med od lipe, kadulje, šumski med, med u saću, apikompleks
7.   Pekarski obrt Demetra integralni kruh, peciva, dvopek, kroasani, muffini, voćne kocke
8.   OPG Loboda Maćaš voće, povrće, sokovi
9.   OPG Mirjana Strancarić (SMID) prerađevine od povrća
     
     
 Necertificirani uzgajivači hrane 

 

1.   OPG Iva Ćulumović džemovi s lavandom, slastice
2.   OPG Marijana Jeričević            sirevi i slatki proizvodi od kozjeg mlijeka
3.   OPG Maretić Tedi razna brašna, mahunarke, žitarice, tjestenine
4.   OPG Hela Liverić kozji proizvodi: sirevi, sirutka, skuta, mlijeko, kajmak, obični i voćni jogurt
5.   OPG Divković Josip  jaja
   

13.03.2017. - "Zeleni Kastav" 5.
10.04.2017. - "Zeleni Kastav" 6.
08.05.2017. - "Zeleni Kastav" 7.

Srdačno Vas očekujemo!

Galerija fotografija