Uključi pristupačnost
HTZ
  • Hrvatski
  • English
  • Deutsch
  • Italiano
  • Français

15. speleološka škola udruge "Estavela"

01.03.2017.

Speleološka škola je tečaj speleologije kojeg već tradicionalno početkom proljeća, petnaesti put od osnutka Udruge 1997. godine, organizira Speleološka udruga „Estavela“ iz Kastva.

Cilj speleološke škole jest educiranje zainteresiranih, prvenstveno mladih, o speleologiji te njihovo osposobljavanje za uspješno i sigurno bavljenje njome. U speleološkoj školi polaznici prolaze teoretski i praktični dio, gdje stječu znanja i vještine potrebne za sigurno istraživanje špilja i jama. 

Teoretski dio se održava u prostorijama Udruge na Kastvu, dok se praktični dio provodi na terenu u poznatim špiljama i jamama na području Kastavštine, Klane i Ćićarije. Speleološka škola se sastoji od 12 sati teorije i pet jednodnevnih te dvije dvodnevne terenske vježbe s obveznim bivakiranjem (spavanjem u prirodi). Škola je organizirana tako da se jednom tjedno u večernjim satima predaje teorija, a vikendom se odlazi na teren. Program škole je usklađen sa programom Hrvatskog speleološkog saveza. Nakon završene speleološke škole polaznici koji su ispunili uvjete, pristupaju ispitu i stječu titulu speleološkog pripravnika. 
 
Na speleološku školu se mogu prijaviti svi stariji od 16 godina, nije potrebno nikakvo predznanje. Svu speleološku opremu osigurava Udruga, potrebno je imati samo želju i volju za bavljenje speleologijom te gumene čizme ili gojzerice, rukavice i radnički kombinezon.
 
Škola počinje u četvrtak 9.3.2017, zainteresirani se trebaju prijaviti do ovog roka jer je broj polaznika ograničen. Cijena škole je 700 kn, a za studente 500 kn. 
 
Prijave i informacije:
 
Voditelji škole:
 
Nazif Habibović, 095 904 98 11, nazifhabibovic@gmail.com
Dino Grozić, 095 503 84 90, grozicdino@gmail.com
 
Kontakt:
Lovel Kukuljan, predsjednik udruge 
Mob: 098635506
E-mail: su.estavela@gmail.com
www.su-estavela.hr
https://www.facebook.com/speleoloska.udruga.estavela

Galerija fotografija