Uključi pristupačnost
HTZ
  • Hrvatski
  • English
  • Deutsch
  • Italiano
  • Français

Zeleni Kastav - 13. ožujka

07.03.2017.

Grupa solidarne razmjene (GSR) Opatija će u ponedjeljak, 13. ožujka 2017. godine u Gradskoj Loži u Kastvu, od 16,00 do 19,00 sati  organizirati peti sajam proizvoda uzgojenih na prirodan način, poznatiji kao „Zeleni Kastav“. 

S namjerom izražavanja podrške lokalnim uzgajivačima visokokvalitetnih ekološki certificiranih namirnica i svih onih namirnica uzgojenih na prirodan način te motom poštivanja okolišno odgovorne poljoprivredne proizvodnje, ''Zeleni Kastav'' je dosad polučio izvrsne rezultate, zabilježio vrlo dobru posjećenost i odaziv kupaca i zagovornika zdrave prehrane. 

U sklopu održavanja petog po redu „Zelenog Kastva“, bistro „Loža“ će ponuditi jela od kontroliranih i kvalitetnih namirnica, koje je  moguće pronaći na stolovima proizvođača, odnosno  marende, domaći kruh i tjesteninu od namirnica izlagača. 

Djeca iz dječjeg vrtića ''Vladimir Nazor'' samostalno će izraditi likovne radove, koji će također biti izloženi na stolovima proizvođača, a predavanje u sklopu ciklusa ''Hranom do zdravlja'' ovoga puta održat će magistar znanosti, gospodin Roman Ozimec. „Regeneracija i obnova tradicijske poljoprivrede“ naslov je tematskog predavanja koje je na rasporedu u subotu, 11. ožujka u 11.00 sati u Gradskoj vijećnici Grada Kastva (Trg Lokvine). Predavanje će za temu imati pitanja nestajanja tradicijske poljoprivrede, znanja, vještina i kvalitetne hrane te na koji način moramo preuzeti odgovornost za hranu koju jedemo, bilo kroz obnovu vlastitih zapuštenih polja, vrtova i vrtača ili kroz podršku malim proizvođačima u našoj blizini? Ulaz na predavanje je slobodan.

Ponuda na sajmu će i ovaj puta biti vrlo raznovrsna te Vas svakako pozivamo da nas posjetite.

Srdačno Vas očekujemo!

10.04.2017. - "Zeleni Kastav" 6.

08.05.2017. - "Zeleni Kastav" 7.

 

Galerija fotografija