Uključi pristupačnost
HTZ
  • Hrvatski
  • English
  • Deutsch
  • Italiano
  • Français

Danas započinje 10. Kastav Blues Festival

03.08.2017.

 

Prva večer Kastav Blues Festivala održat će se danas 3. kolovoza 2017. s početkom u 21:00 sat, u Kostreni – na terasi Diving Centra Kostrena, a nastupit će Zdenka Kovačiček & Greenhouse Blues Band (HR) i Crossroad Blues Band (MK).
 
Zdenka Kovačiček jedna od najznačajnijih vokalnih pojava na hrvatskoj glazbenoj sceni u posljednjih 50 godina postala je legenda i nezaobilazni dio suvremene hrvatske glazbene povijesti. Tijekom svoje bogate karijere bilježila je brojne suradnje s najvećim imenima hrvatske i ex - YU scene, kao što su grupa Time, Bijelo Dugme, Boško Petrović, Goran Bregović, Kornelije Kovač i Miljenko Prohaska a već je na početku karijere na europskoj turneji u sklopu „Dua Hani“ nastupala s velikim zvijezdama kao što su Bill Haley, The Kinks, Peter Kraus, Lou Van Burg itd. Prisvajali su je poklonici rocka i jazza, vrijedila je kao sigurni pogodak na svakoj smotri bluesa i soula, izlazila je na pozornice glazbenog teatra, sakupljala nagrade i bila proglašavanja najboljim ženskim vokalom u državi. 
Prateća grupa s kojom će Zdenka Kovačiček nastupiti u Kostreni, Greenhouse Blues Band, poznata je po odličnim obradama brojnih skladbi među kojima dominiraju zanimljivi aranžmani sekcije puhača.
 
Crossroad Blues Band, makedonska blues - grupa iz Prilepa 2000. godine snimila je svoj prvi single nazvan Kade e krajot? (Gdje je kraj?), koji je zapazio i najpoznatiji makedonski radijski voditelj Dragan B. Kostić i pomogao bendu u predstavljanju pjesme široj javnosti te snimanju albuma prvijenca Tutuun Bluz. Bend koji je svirao na svim većim blues festivalima i održao brojne klupske svirke širom Hrvatske i regije u svojih 20 godina postojanja snimio je tri albuma: Tutuun Bluz, Still Living the Blues i Gradsko dete. U tekstovima pjesama Crossroad Blues Banda osjeća se snažna socijalna dimenzija; govore o problemima običnih, „malih“ ljudi što, na kraju, i jest jedna od osnovnih tema blues – lirike.
 
 
Dođite i pridružite se izvrsnoj blues večeri u Kostreni!
 
kastavbluesfest.com/

 

Galerija fotografija