Uključi pristupačnost
HTZ
  • Hrvatski
  • English
  • Deutsch
  • Italiano
  • Français

PO ZVONČARSKEH PUTEH

13.10.2017.

''Po zvončarskeh puteh'' šetnja je koja prolazi dijelom zvončarske rute, a održava se u organizaciji Turističke zajednice Općine Viškovo, Turističke zajednice Grada Kastva i Planinarskog društva Viškovo. Polazišna točka šetnje je parkiralište Milihovo u Viškovu. 

S Milihova, ruta pješačenja nastavlja dalje uz dječji vrtić preko Jankotova do Gornjih Jugi. 
Slijedeći zvončarski put ruta vodi kroz Donje Juge u Milohne, zatim nastavlja u pravcu Bezjaki gdje se dolaskom na staru cestu Bezjaki – Kastav skreće prema Kastvu i uz najdublju vrtaču ovog djela Kastavštine (uz selo Škrlji i Jurčiće) stiže do Šporove jame. U samom centru Kastva obično slijedi odmor i mala okrjepa. Povratak vodi kroz Klance do Žegota i do malog skrovitog mjesta Bani. Iz Bana, već pomalo zaboravljenim stazama, kreće se prema Milohnima te laganim usponom prema ishodišnoj točki, Viškovu.
 
Sudionici imaju priliku poboljšati kondiciju, relaksirati se i upoznati s tradicijom i prirodnim okruženjem grada Kastva i općine Viškovo uz stručno vodstvo licenciranog vodiča Hrvatskog planinarskog saveza. Pješači se na vlastitu odgovornost i nema kotizacije. 
 
>Info: TZ grada Kastva
051/691 425
tz.grada.kastva@ri.t-com.hr
www.kastav-touristinfo.hr