• hr
  • en
  • de
  • it
  • fr

''Po zvončarskeh puteh'' 14.10.2017.

04.10.2017.

 


Pješačka šetnja ''Prošeći se s manun po zvončarskeh puteh'' održat će se u subotu, 14. listopada 2017. s polaskom u 10:00 sati. Riječ je o šetnji koja prolazi dijelom zvončarske rute, a održava se u organizaciji Turističke zajednice Općine Viškovo, Turističke zajednice Grada Kastva i Planinarskog društva Viškovo. Polazišna točka je parkiralište Milihovo u Viškovu. 
 
S Milihova, ruta pješačenja nastavlja dalje uz dječji vrtić preko Jankotova do Gornjih Jugi. 
Slijedeći zvončarski put ruta vodi kroz Donje Juge u Milohne, zatim nastavlja u pravcu Bezjaki gdje se dolaskom na staru cestu Bezjaki – Kastav skreće prema Kastvu i uz najdublju vrtaču ovog djela Kastavštine (uz selo Škrlji i Jurčiće) stiže do Šporove jame. U samom centru Kastva obično slijedi odmor i mala okrjepa. Povratak vodi kroz Klance do Žegota i do malog skrovitog mjesta Bani. Iz Bana, već pomalo zaboravljenim stazama, kreće se prema Milohnima te laganim usponom prema ishodišnoj točki, Viškovu.
 
Sudionici imaju priliku poboljšati kondiciju, relaksirati se i upoznati s tradicijom i prirodnim okruženjem grada Kastva i općine Viškovo uz stručno vodstvo licenciranog vodiča Hrvatskog planinarskog saveza.
Pješači se na vlastitu odgovornost i nema kotizacije.