• hr
  • en
  • de
  • it
  • fr

Održana šetnja "Prošeći se s manun... po zvončarske puteh"

16.10.2017.

Subotu, 14. listopada 2017. održana je pješačka šetnja ''Prošeći se s manun... po zvončarskeh puteh''. Riječ je o šetnji koja prolazi dijelom zvončarske rute, a održava se u organizaciji Turističke zajednice Općine Viškovo, Turističke zajednice Grada Kastva i Planinarskog društva Viškovo. 

S polazišne točke parkirališta Milihovo u Viškovu ruta pješačenja je nastavila dalje uz dječji vrtić preko Jankotova do Gornjih Jugi. Slijedeći zvončarski put kroz Donje Juge u Milohne, šetači su nastavili u pravcu Bezjaki gdje su dolaskom na staru cestu Bezjaki – Kastav skrenuli prema Kastvu i uz najdublju vrtaču ovog djela Kastavštine (uz selo Škrlji i Jurčiće) stigli do Šporove jame.
 
U samom centru Kastva šetači su se odmorili uz okrjepu i autohtone specijalitete koji karakteriziraju karnevalsko vrijeme, ali su omiljeni i u drugim razdobljima godine.
 
Okrepljeni i u dobrom raspoloženju, šetači su lakše izdržali povratak kroz Klance do Žegota i do malog skrovitog mjesta Bani, putem Milohna te laganim usponom prema ishodišnoj točki, Viškovu.
 
Sudionici su, kao i na prethodnoj šetnji održanoj u travnju, imali priliku poboljšati kondiciju, relaksirati se i upoznati s tradicijom te prirodnim okruženjem grada Kastva i općine Viškovo uz stručno vodstvo licenciranog vodiča Hrvatskog planinarskog saveza. Cilj je organizatora, u narednim izdanjima raznih outdoor manifestacija, kroz određena programska proširenja i poboljšanja privući što veći broj sudionika, koji će na zdrav način upoznati ljepote Kastavštine i okolnih mjesta.

Galerija fotografija