• hr
  • en
  • de
  • it
  • fr

Edukacija o novim trendovima u turizmu i ponašanje potrošača

08.11.2017.

Radionica pod nazivom „Edukacija o novim trendovima u turizmu i ponašanje potrošača“ održana je srijedu, 8. studenog  2017. godine, u Vijećnici grada Kastva. Radionicu je vodila dr. sc. Romana Lekić, profesorica i pomoćnica dekana za studije turizma na Edward Bernays visokoj školi za komunikacijski menadžment iz Zagreba, Posljednjih nekoliko godina doktorica Lekić intenzivno sudjeluje u projektima razvoja posebnih oblika turizma i DMK (destinacijskih menadžment kompanija) kao predavač te vanjski suradnik Hrvatske turističke zajednice, Ministarstva turizma, Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA-e) te drugih institucija, organizacija i razvojnih agencija iz Hrvatske i inozemstva. Dugi niz godina radi kao trener i konzultant za područje turizma i kulture, ključni je ekspert na mnogobrojnim europskim projektima. 

Radionicu je pozdravnim govorom otvorio gradonačelnik Grada Kastva i predsjednik Turističke zajednice Matej Mostarac te je u svom obraćanju istaknuo daljnje planove razvoja turističke ponude grada Kastva. Direktorica Turističkog ureda TZ grada Kastva, Dolores Kukurin, naglasila je  važnost kontinuirane edukacije svih dionika turističkog tržišta u cilju postizanja što boljih rezultata Također, iznijela je i kraći prikaz dosadašnjih rezultata analize turističkog tržišta, prometa i smještajnih kapaciteta (opširnije u dokumentu u prilogu).

Inicijator i organizator edukacije je Turistička zajednica grada Kastva, u suradnji s Udrugom hrvatskih putničkih agencija te uz potporu Grada Kastva i Hrvatske turističke zajednice čija je potpora ostvarena prijavom na Javni poziv za potpore turističkim zajednicama na turistički nerazvijenim područjima u 2017. godini. Kao cilj organizacije ističe se edukacija svih dionika turističkog tržišta s područja grada Kastva, ali i šire, o novim načinima pristupa tržištu potražnje te globalnim makro i mikro turističkim trendovima. Povoljna je okolnost što se okupljanjem raznih poslovnih, privatnih i javnih subjekata na istom mjestu efikasnije pristupa rješavanju konkretnih problema i izazova turističke destinacije te se u narednom razdoblju, sukladno Financijskom planu i Programu rada Turističke zajednice grada Kastva za 2018. godinu, planira nastavak održavanja stručnih edukacija / radionica.

Edukaciji su prisustvovali predstavnici turističke zajednice i jedinice lokalne samouprave te privatni iznajmljivači i vlasnici turističkih agencija. Kao zaključak svih prisutnih nameće se važnost sinergije svih interesnih skupina čiji je zajednički cilj razvoj turističkog proizvoda destinacije radi vlastitog, ali i napretka zajednice.

Galerija fotografijapdfTURISTIČKI PROMET NA PODRUČJU GRADA KASTVA - SIJEČANJ - LISTOPAD 2017