• hr
  • en
  • de
  • it
  • fr

Advent u Kastvu 15. - 31. prosinca

06.12.2017.

Program Adventa s najljepšim pogledom - Kastav 15. - 31. prosinca

Održana je press konferencija na kojoj je predstavljen "Advent s najljepšim pogledom", manifestacija koja će se u Kastvu održavati od 15. do 31. prosinca. Program su predstavili kastavski gradonačelnik Matej Mostarac, predstavnica TZ Grada kastva Karmen Puhar Dragičević, u ime organizatora Zimske lige trčanja Igor Malešević te Andy Cech, idejni začetnik i organizator manifestacije "Zadnje polne va Kastve"

Evo što vas čeka u Kastvu:

Kastav će ove godine po prvi put svojim građanima i gostima prirediti posebno uživanje u adventu, manifestacijom "Advent s najljepšim pogledom". "Grad na brege" će tako prosinac obilježiti brojnim događanjima i posebnim ambijentom.

U organizaciji Grada Kastva i u suradnji sa kastavskim ugostiteljima te Turističkom zajednicom, sve će započeti 9. prosinca kada će se Pod Ložun održati tradicionalni Božićni prodajno-humanitarni samanj Dječjeg vrtića Vladimir Nazor, a završiti će 31. prosinca velikom feštom "Zadnje polne va Kastve".

Posebnost prvog izdanja "Adventa s najljepšim pogledom" bit će Adventski park Fortica u kojem će se odvijati brojni programi, uz posebnu ugostiteljsku ponudu. Od 15. pa sve do 31. prosinca, Fortica će sjajiti adventskim sjajem i posjetiteljima ponuditi brojne glazbene programe, a ono što valja posebno naglasiti jest činjenica da će u programu sudjelovati brojni sudionici s područja Kastva, pa će tako dobiti prigodu dodatno se predstaviti domaćoj publici i gostima. Svečano otvorenje Adventskog parka dogodit će se 15. prosinca u 17 sati, uz glazbeni program i svečani trenutak paljenja lampica, a već narednog će dana najmlađi i oni veći moći dočekati Djeda Mraza koji će ih pozdraviti i darivati slatkišima. U nedjelju će Djed Mraz biti dostupan svima onima koji se žele fotografirati s njim, a sva tri dana bit će organiziran i prigodan glazbeno-plesni program.

Adventski će park biti za posjetitelje otvoren svakodnevno i to radnim danom od 16,00 - 22,00 sata, a vikendom i blagdanom od 11,00 - 22,00 sata te će posjetiteljima ponuditi glazbene programe, ali i ugostiteljsku ponudu kastavskih ugostitelja koji će, u posebno postavljenim kućicama, ponuditi hranu i piće. U kućicama će se pronaći ponuda Guitar caffe-a, Caffe bara Tin, Pizzerie Rustica, a zajedno će se predstaviti Udruga Belica i Oštarija Fortica, dok će posebnu ponudu tijekom adventskih događanja ponuditi Art Caffe, Guitar caffe, Kastav Pub i Cookie's bar, pa će tako skoro cijeli Kastav sudjelovati u prvom izdanju ove manifestacije.

U dane pred sam Božić, kao i za vrijeme blagdana, valja najaviti i utrku Zimske lige trčanja, revijalni susret klapa Ususret Novoj uz klape s Kvarnera, kao i glazbenu radionicu Udruge Tororo koju udruga realizira u suradnji sa Gradom Kastvom, TZ Grada Kastva, Jazz Time Festivalom i Tomastik Infeld Vienna. Na sam Badnjak održat će se i tradicionalno druženje građana uz prigodnu zakusku, Glazbeno društvo Spinčići će održati i koncerte u Crkvi sv. Jelene Križarice i u Školskoj sportskoj dvorani Kastav.

"Advent s najljepšim pogledom" veliko će finale doživjeti tradicionalnim humanitarnim događanjem "Zadnje polne va Kastve" koje će okupiti glazbenike i, uz vrhunsku zabavu za posjetitelje, skupljati donacije za humanitarnu pomoć najpotrebitijima te tako još jednom dokazati da je dobro činiti dobro i s tom misli krenuti u novu godinu.

Kastav će tako ove godine dobiti novo adventsko ruho, a organizator se nada da će brojni posjetitelji doći u grad, uživati u njegovim ljepotama i bogatoj ponudi svega onoga što Kastav nudi, ovoga puta dodano oplemenjenoj posebnim ambijentom, bogatim programima i ponudom koja će zadovoljiti najizbriljivija nepca.

Dobro došli na "Advent s najljepšim pogledom", dobro došli na advent u Kastav!pdfAdvent 2017_Plakat program B2 pdfLetak Advent-program