• hr
  • en
  • de
  • it
  • fr

Akademski zec , 26.5.2018.

23.05.2018.

Zaklada Sveučilišta u Rijeci, u suradnji s Gradom Kastvom i Riječkim športskim sveučilišnim savezom, organizira trail utrku Akademski zec na kastavskim šetnicama, u subotu 26. svibnja 2018. s početkom u 10:00 sati.

Utrka Akademski zec nastala je s ciljem poticanja studenata i djelatnika Sveučilišta, ali i građana, na kretanje i druženje u prirodi, te promocije zdravog načina života. Cilj je također unaprijediti suradnju između akademske i lokalne zajednice, odnosno uključiti lokalnu zajednicu u sveučilišne projekte.

Akademski zec održava se jubilarnu petu godinu, ove godine na dvije staze  – PUŽ (5.3 km) i ZEC (9.28 km). U proteklih četiri godine trčalo je gotovo 400 natjecatelja, a želja je proširiti projekt i uključiti više sudionika iz lokalne i regionalne zajednice, obitelji i šetače, ali i ozbiljnije rekreativce.

Staze su za ovu utrku osmišljene zanimljivo i originalno, no dostupne svim razinama sudionika. Nakon utrke slijedi proglašenje pobjednika, dodjela nagrada i ugodno druženje. Nagrade su osigurali trgovina sportske opreme Decathlon, Bistro Loža Kastav, Sveučilipšte u Rijeci, RAK - Riječki alpinistički klub i mnoi drugi, a dodjeljuju se za prva tri mjesta u muškoj i ženskoj kategoriji, što čini čak 12 nagrađenih trkača i trkačica.

Više detalja o prijavama, kotizaciji i pravilima utrke možete saznati na mrežnim i Facebook stranicama Zaklade.

 

 

 

Galerija fotografija