Uključi pristupačnost
HTZ
  • Hrvatski
  • English
  • Deutsch
  • Italiano
  • Français

Završio je 11. Kastav Blues Festival

09.08.2018.

 Kako je bilo i najavljivano, Kastav Blues Festival se vratio svojoj kući, u Kastav. I to u punom sjaju. Dvije večeri za pamćenje brojni su sladokusci prepoznali u "manifestaciji s dušom". A KBF je to itekako, posebno ako znamo da su njegovi počeci vezani uz neizmjernu ljubav "Philadelphia" Jerry Ricks-a i "grada na brege", pa se i ovaj festival održao u čast "Črnog Kastavca".

         Kako bi mogla izgledati druga, završna večer festivala, moglo se očitovati već prve večeri kada je brojna publika ispunila Forticu i uživala u nastupima talijanskih glazbenika. Anita Camarella & Davide Facchini su publici predstavili kombinaciju bluesa i swinga na vrlo osebujan i simpatičan način te osvojili simpatije publike, a nastup Mike Sponza Banda bio je pravi furiozni glazbeni doživljaj koji je završio bisom i zajedničkim a capella finalom banda i publike Rolling Stones skladbom "You Can't Always Get What You Want". 
 
         Druga, ona subotnja večer, pokazala je KBF u punom sjaju.  Tomislav Goluban i Vlatko Stefanovski Blues Trio privukli su u Kastav ogroman broj publike koja je ispunila ne samo Forticu , Trg Matka Laginje, već i sve ugostiteljske objekte, pa slobodno možemo reći da je "Kastav disao blues i dobre vibracije punim plućima". Tomislav Goluban je, praćen izvrsnim bandom, oduševio nastupom punim energije i emocija, a poseban trenutak bilo je prvo javno izvođenje skladbe posvećene Jerry-ju Ricks-u, "skladbe koja je nastala prije dvije godine u spomen na dragog prijatelja, ali je čekala nastup u Kastvu kako bi bila izvedena" - napomenuo je Goluban.
 
         Za nastup glazbenog virtuoza Vlatka Stefanovskog i njegove pratnje, dovoljno je reći da je trajao skoro dva sata i da je ovaj nevjerojatni gitarist, vidljivo inspiriran prostorom i publikom, dao sve od sebe, na oduševljenje krcate Fortice. Kombinacija etna, bluesa i rocka nikoga nije ostavila ravnodušnim, a sam Stefanovski je doživio ovacije kada je rekao "svirao sam puno puta u Opatiji, ali nisam znao da postoji ovako predivno mjesto iznad nje". Neizmjerno je bio zahvalan i publici pa je tako Kastav Blues Festival završio fantastičnom sinergijom publike, glazbenika i ambijenta.
 
         Spustila se tako zavjesa na izuzetno uspješan blues vikend u Kastvu, koji je bio i dodatno oplemenjen posebnom ugostiteljskom ponudom craft pivovara, hrvatskom premijerom posebnog pića i ponudom kastavskih ugostitelja, a kako je najavio umjetnički direktor festivala Damir Halilić Hal, u organizaciji TZ Grada Kastva i uz pokroviteljstvo Grada Kastva, KBF bi od naredne godine trebao dobiti novu, još bolju i kvalitetniju dimenziju.
 
 
 
       Photo: Daniela Mikičić
 
 
 

Galerija fotografija