Uključi pristupačnost
HTZ
  • Hrvatski
  • English
  • Deutsch
  • Italiano
  • Français

ČAnsonfest 29.-31. kolovoza 2018.

29.08.2018.

ČAnsonfest i ove godine nastavlja s produkcijsko – natjecateljskom koncepcijom, budući da Festival radi na poticanju stvaranja novih skladbi.

Najbolje skladbe pristigle na Natječaj 14. ČAnsonfesta borit će se za četiri novčane nagrade Festivala:
Nagrada za najbolji tekst, Nagrada za najbolju skladbu – ČAnsonu, Nagrada za najbolju interpretaciju i Nagrada publike, a od ove godine uvodi se i prestižno festivalsko priznaje Nagrada za najboljeg kantautora.
Pored spomenutih nagrada koje dodjeljuje Festival, tradicionalno će Radio Istra dodijeliti Nagradu za najizvođeniju skladbu prošlogodišnjeg 13. ČAnsonfesta – Kastav 2017., dok će se ove godine po prvi put dodijeliti i Nagrada za najbolju zavičajnu šansonu, čiji pokrovitelj je Pomorski radio Bakar.
Program Večeri novih skladbi će se moći pratiti putem izravnog prijenosa u programu Hrvatskog radija – Radio Rijeke i Hrvatskog radija – Radio Pule.
 
PROGRAM DOGAĐANJA:
Srijeda, 29. kolovoza 2018. godine u 20:30 sati – Galerija Trojica u crkvici Sv. Trojice u Kastvu
INFANTILISTI, otvorenje likovne izložbe galerije Brešan i Glazbeno – poetski program U SUSRET ČANSONI
 
Četvrtak, 30. kolovoza 2018. godine
u 19:30 sati – Vijećnica Grada Kastva, POGOVOR (OKRUGLI STOL), EVROPSKI UTJECAJI NA RAZVOJ ŠANSONE U HRVATSKOJ
u 21 sat – Vikotova bačvarija (u slučaju lošeg vremena crkva Sv. Jelene Križarice) , NA KASTAFSKEH ŠTERNAH, akustična glazbeno – poetska večer
 
Petak, 31. kolovoza 2018. godine
u 20:30 sati – Kastav, Crekvina (u slučaju lošeg vremena Sportska dvorana u Kastvu),
VEČER NOVIH SKLADBI
Središnja večer 14. ČAnsonfesta – Kastav 2018. i ove će se godine održati kao program zatvaranja 27. Kastafskega kulturnega leta.
 
Ulaznice za Večer novih skladbi 14. ČAnsonfesta – Kastav 2018. po cijeni od 70 kn su u pretprodaji, a ulaz na popratna događanja je besplatan. 
 
Više na cansonfest.com