Uključi pristupačnost
HTZ
  • Hrvatski
  • English
  • Deutsch
  • Italiano
  • Français

Belica Bike - hvala svima!

02.10.2018.

U nedjelju 30. rujna, po prekrasnom vremenu i u dobrom raspoloženju, u organizaciji Turističke zajednice grada Kastva i suradnji s sportsko rekreacijskim klubom „RIKA“ te uz potporu Grada Kastva  i  pomoć Lovačkog društva „Lisjak“, održana je edukativno- rekreativna Kastavska biciklijada „Belica bike“.

Biciklijada je nosila naziv autohtone vinske sorte Kastavštine, belice, i najavila time nadolazeći vikend obilježavanja najvećeg kastavskog blagdana - BELE NEDEJE.
 
Zamišljena kao manifestacija rekreativno – edukativnog karaktera, biciklijada je predviđena za starije i mlađe uzraste, te je šezdesetak prijavljenih sudionika imalo prilike na aktivan i ekološki prihvatljiv način upoznati šumske ljepote grada na brege
 
I dok su fizički spremniji biciklisti od Kastva do mjesta Breza i natrag odvozili 18 kilometara šumskog puta u trajanju od 2 sata i 30 minuta, za najmlađe je sudionike organizirana kraća ruta, dužine 6 kilometara, gdje su od lovca Lovačkog društva „Lisjak“ naučili više o stanovnicima šume „Loza“ i „Lužina“, okrijepili se i zabavili. Vidjeli su čeku, hranilišta, pojilišta, tražili tragove životinja, čuli o ocjenjivanju rogova, naučili puno o životinjama, ali i o tome kako se ponašati u šumi u vrijeme lova... 
 
Biciklijada je započela u 10,00 sati, kada su se sudionici, sa svojim vodičima, s Fortice uputili putem šuma Kastavštine, prema Brninima i Brajanima te se uspeli do mjesta Breza gdje je bila  pripremljena okrjepa i kratki odmor. Završila je oko 13,00 sati, zajedničkim povratkom svih sudionika u Kastav,  organiziranim ručkom i degustacijom belice.  
 
Svima koji su sudjelovali i onima koji su pružili potporu organizaciji biciklijade, od srca zahvaljujemo!
 

Galerija fotografija