• hr
  • en
  • de
  • it
  • fr

POSTANI SPELEOLOG! - Speleoškola od 15.3.2019.

11.03.2019.

 17. KASTAVSKA SPELEOLOŠKA ŠKOLA

 
Speleološka škola je tečaj speleologije kojeg već tradicionalno početkom proljeća, sedamnaesti put od osnutka Udruge 1997. godine, organizira Speleološka udruga „Estavela“ iz Kastva. Cilj speleološke škole jest educiranje zainteresiranih, prvenstveno mladih, o speleologiji te njihovo osposobljavanje za uspješno i sigurno bavljenje njome. U speleološkoj školi polaznici prolaze teoretski i praktični dio, gdje stječu znanja i vještine potrebne za sigurno istraživanje špilja i jama.
 
Teoretski dio se održava u prostorijama Udruge na Kastvu, dok se praktični dio provodi na terenu u poznatim špiljama i jamama na području Kastavštine, Klane i Ćićarije. Speleološka škola se sastoji od 15 sati teorije i pet jednodnevnih te dvije dvodnevne terenske vježbe (6 tjedana) s obveznim bivakiranjem (spavanjem u prirodi). Škola je organizirana tako da se petkom navečer održavaju predavanja, a vikendom se odlazi na teren. Program škole je usklađen sa programom Hrvatskog speleološkog saveza. Nakon završene speleološke škole polaznici koji su ispunili uvjete, pristupaju ispitu i stječu titulu speleološkog pripravnika.
 
Na speleološku školu se mogu prijaviti svi stariji od 15 godina, nije potrebno nikakvo predznanje. Svu speleološku opremu i literaturu osigurava Udruga, potrebno je imati samo želju i volju za upoznavanje sa speleologijom te gumene čizme ili gojzerice, rukavice i radnički kombinezon. Škola počinje u petak 15.03.2019., zainteresirani se trebaju prijaviti do ovog roka jer je broj polaznika ograničen. Škola traje okvirno do 21.04.2019. Cijena škole je 700 kn, a za studente i maloljetne 500 kn.
___________________________________________________________________________
Prijave putem online obrasca:
https://goo.gl/forms/xJPbwLkv13RplNQt2
___________________________________________________________________________
Dodatne informacije i kontakt podaci:
 
Voditelj škole:
Goran Nikolić, 091 937 89 69, gorantkd22@hotmail.com  
 
Kontakt:
Lovel Kukuljan, predsjednik udruge 
Mob: 098635506
E-mail: su.estavela@gmail.com
http://www.speleo.hr/udruge-clanice/speleoloska-udruga-estavela/
https://www.facebook.com/speleoloska.udruga.estavela
 

Galerija fotografija