Uključi pristupačnost
HTZ
  • Hrvatski
  • English
  • Deutsch
  • Italiano
  • Français

Kuća Belice - otvorenje za posjetitelje

18.07.2019.

 

Od danas, 18.7.2019. s početkom u 17:00 sati, Kuća Belice, zavičajni muzej na dva kata, čiji je postav posvećen tradiciji obrade vinograda na kastavskih obroncima i predstavlja značaj vinogradarsva i vinarstva u povijesti Kastavštine i samoga grada Kastva, s posebnim naglaskom na kupaž belice, kao žive kulturne baštine ovoga kraja, biti će i službeno otvorena za posjetioce. 

Nalazi se u Pelinima, na adresi Vincenta iz Kastva 2, najstarijem predjelu kastavske gradske jezgre, odmah nakon ulaska u grad, u jednoj od starih kuća u kojoj je nekada bila bačvarija. U dvorištu, u kojem se ljeti organiziraju manja druženja i kulturna događanja – promocije, prezentacije, koncerti,  očuvana je škalnica – namakalo za duge (oblikovane daščice od kojih su se izrađivale bačve i druge drvene posude kakve su se nekada koristile u svakodnevnome životu). 
 
Po završenom razgledu, u prizemnom prostoru nekadašnje Vikotove bačvarije posjetitelji će biti počašćeni Kastavskom Belicom. 
 
Radno vrijeme, od četvrtka do nedjelje, biti će od 17:00 do 21:00 sat, a za grupe veće od deset ljudi moguća je najava na telefon 091 6227 921.
 

Galerija fotografija