• hr
  • en
  • de
  • it
  • fr

45. ZELENI KASTAV, 9.12.2019.

06.12.2019.

 

Dragi prijatelji i sugrađani, dragi GSR-ovci!
 
Zadnja subota u studenom i proslava našeg 3. rođendana još uvijek je u sjećanjima svih nas… još lebdi u našim mislima… bilo je puno više od „lijepo“ ….razigrano i s puno emocija. Hvala svima na podršci, hvala što se zajedno sa nama veselite jednom boljem „sutra“, hvala što sa nama dijelite entuzijazam, hvala u ime svih uzgajivača i proizvođača „Zelenog Kastva“, hvala u ime volontera, hvala u moje osobno ime. „Zeleni Kastav“ – to smo svi mi zajedno !
 
Kao i uvijek, drugog ponedjeljka u mjesecu, dana 09. 12. 2019. godine održati će se 45. „Zeleni Kastav“ – sajam zdravlja i dobre vibre. Sajam će se održati na Fortici, sada već u „adventskom ruhu, u vremenu od 15:00 do 18:00 sati. U slučaju kiše, kao i uvijek u natkrivenom parkirnom prostoru ŠSD „Matija Katalinić“ u Kastvu – SVI STE POZVANI!
 
Prijavljeno je 25 sudionika, i ponuda će čak i u ovo zimsko vrijeme biti vrlo raznolika i bogata.
 
Biti će zelenog lisnatog povrća, korjenastog povrća, češnjaka, kapule, krompira, batata, svih mogućih sorti žitarica i brašna, kiselog kupusa, oraha, prerađevina, mlijeka i mliječnih proizvoda, suhomesnatih prerađevina, meda, proizvoda za jačanje imuniteta za vegane, enzima, likera i aromatiziranih vina, ekstra djevičanskog maslinovog ulja, voćnih sirupa i savijača.
 
Sa nama će biti i „Demetra“ sa raznim vrstama kruha od cjelovitog brašna i slastica.
 
Po prvi puta ove sezone dolazi i OPG Marinković sa jabukama i sokom od jabuka bez ikakvih dotataka. Iz doline Neretve dolazi OPG Mataga i OPG Krstičević sa mandarinama, narančama, limunima, kiwiem, kakiem, sokovima agruma, marmeladama, ušećerenim lješnjacima i arančinima.
 
Sredstva za čišćenje odjeće i naših domova, „Hortiriviera – Pero“ iz Matulja i ovoga puta dolaze sa svojom ponudom.
 
Kreme i ulja za njegu lica i tijela, šamponi i parfemi upotpuniti će cjelokupni doživljaja.
 
Za jačanje imuniteta sa nama su i Brolichi sa sokom i prerađevinama aronije u raznim kombinacijama, a biti će i soka od batata.
 
Obzirom na predblagdanski ugođaj i vrijeme darivanja, imati ćemo u ponudi i božićne aranžmane, a dolazi i „TT“ nakit sa svojom bogatom ponudom.
 
Dobri duh iz Amazonije – „Mayantu“ donosi svoja hladno prešana ulja i smole - svakako ih posjetite.
 
Sa nama će biti i naši dragi DIP-ovci sa svojim rukotvorinama i platnenim torbama – posjetite ih i pokažite svoju humanu stranu, imaju velikih financijskih teškoća, pomognimo im.
 
Obzirom da je smo u zimskom periodu, počastiti ćemo Vas sa kuhanim vinom OPG-a Rubeša iz Kastva, a koje nam priprema bistro „Loža“ – veliko im hvala.
 
U sklopu 45. „Zelenog Kastva“, Društvo prijatelja Waldorfske pedagogije iz Rijeke, u petak – 13.12.2019. godine u 18:00 sati u Vijećnici Grada Kastva organizira jedno zanimljivo predavanje na temuTradicijske kuhinje Hrvatskog Primorja, o čemu svakako poslušajte u emisiji „Zdravko i Živko“ na Radio Kastvu.
 
Nastavljamo sa akcijom sakupljanja plastičnih čepova i akcijom darivanja ili razmjene knjiga, a na INFO Zeleni Kastav možete dobiti potrebne informacije vezano uz učlanjenje u neku od grupa solidarne razmjene (GSR), te mogućnosti nekih tjednih isporuka neovisno o sajmovima.
 
Naš medijski pokrovitelj Radio Kastav biti će sa nama na sajmu, te ćemo tijekom sajma imati i javljanje uživo sa nagradnom igrom za slušatelje. Emisiju „Zdravko i Živko“ u kojoj najavljujemo sajam, slušajte u petak  - 06. 12. 2019. u 18,05 sati, a snimku možete naknadno poslušati i na FB stranici Zeleni Kastav.
 
Veselimo se još jednom lijepom druženju uz kuhano vino i adventski ugođaj na Fortici.
 

Irena Kukurin Barić, volonterski koordinator sajma
 

Galerija fotografija