• hr
  • en
  • de
  • it
  • fr

Zeleni Kastav, 21.12.2019.

20.12.2019.

 

Dragi prijatelji i sugrađani, dragi GSR-ovci!

 
Bližimo se kraju jedne uspješne godine, godine u kojoj smo svi zajedno puno radili na promociji i rastu „Zelenog Kastva“, godine za koju možemo reći da nas je nadahnula za ulazak u Novu 2020. godinu. Hvala svim uzgajivačima i proizvođačima, hvala volonterima Grupa solidarne razmjene, hvala našim sugrađanima i prijateljima, hvala dječici osnovnih škola i dječjih vrtića na prekrasnim radovima kojima smo  ukrašavali prostore naših druženja. Hvala Gradu Kastvu, TZ Grada Kastva, LAG-u Terra Liburna, UHBDR Kastav, Radio Kastvu, hvala Branku Janiju Kukurinu na tisućama fotografija naših sajmova.

U tijeku je organizacija 46. „Zelenog Kastva“- sajma zdravlja i dobre vibre, a koji će se održati u subotu, 21. 12. 2019. u vremenu od 09 – 13 sati na prekrasnoj Fortici, u prigodnom adventskom ugođaju. U slučaju kiše, kao i uvijek, sajam će se održati u natkrivenom parkirnom prostoru ŠSD „Matija Katalinić“ u Kastvu – SVI STE POZVANI !
 
Prijavljena su 24 sudionika, i ponuda će čak i u ovo zimsko vrijeme biti vrlo raznolika i bogata.   Biti će zelenog lisnatog povrća, korjenastog povrća, češnjaka, kapule,tikava,buča, krompira, batata, žitarica, kiselog kupusa, oraha, prerađevina, mlijeka i mliječnih proizvoda,sireva, suhomesnatih prerađevina, meda,jaja, savijača sa jabukama i šumskim voćem, proizvoda za jačanje imuniteta za vegane, enzima, likera i aromatiziranih vina, ekstra djevičanskog maslinovog ulja, konopljinog ulja i brašna, heljde i pirovih rezanaca za vegane. Dolazi „People2People“ sa ghee maslacem i pastama orašastih plodova. Biti će u ponudi i šarolika paleta proizvoda „SMID“-a iz Zagreba.
 
Obzirom da na subotnjim sajmovima Galerija kruha Demetra ne sudjelujje zbog organizacije proizvodnje, imamo jednu lijepu vijest – dolazi nam Obrt za proizvodnju i prodaju „Iris i Branimir delicije“ iz Zagreba. U ponudi će imati bezkvasni kruh od pira,raži,heljde i čistog krupno mljevenog kukuruza, energetske kuglice, proteinske kolače bez brašna, tahini, seitan i tofu .
 
Iz doline Neretve dolazi OPG Mataga i OPG Krstičević sa mandarinama, narančama, limunima, kiwiem, kakiem,kumkwatom sokovima agruma, marmeladama, ušećerenim lješnjacima i arančinima.  Za jačanje imuniteta sa nama su i Brolichi sa sokom i prerađevinama aronije u raznim kombinacijama, a biti će i soka od batata OPG_a Karas.  Dobri duh iz Amazonije – „Mayantu“ donosi svoja hladno prešana ulja i smole iz Amazonije - svakako ih posjetite i informirajte se o njihovoj ponudi. Dolazi i OPG Čargonja iz Rijeke sa lavandinim uljima, hidrolatima, sapunima i još mnogim simpatičnim proizvodima.
 
Sa nama će biti i naši dragi DIP-ovci sa svojim rukotvorinama i platnenim torbama – posjetite ih i pokažite svoju humanu stranu, imaju velikih financijskih teškoća, pomognimo im.
 
Nastavljamo sa akcijom sakupljanja plastičnih čepova i akcijom darivanja ili razmjene knjiga, a na INFO Zeleni Kastav možete dobiti potrebne informacije vezano uz učlanjenje u neku od grupa solidarne razmjene (G S R), te mogućnosti nekih tjednih isporuka neovisno o sajmovima. 
 
Naš medijski pokrovitelj Radio Kastav biti će sa nama na sajmu, te ćemo tijekom sajma imati i uobičajeno javljanje uživo. Emisiju „Zdravko i Živko“ u kojoj najavljujemo sajam, slušajte u petak  -20. 12. 2019. u 18,05 sati, a snimku možete naknadno poslušati i na FB stranici Zeleni Kastav.
  
Veselimo se još jednom lijepom druženju uz adventski ugođaj na Fortici.  
 
Irena Kukurin Barić, volonterski koordinator sajma
 

Galerija fotografija