• hr
  • en
  • de
  • it
  • fr

Zeleni Kastav, 13.1.2020.

10.01.2020.

 


 
Dragi prijatelji i sugrađani, dragi GSR-ovci!
 
Praznici su završili, školski su pri kraju, sezone skijanja su u tijeku… ušli smo u Novu 2020. godinu sa novim nadama i puuuno planova... hvala svima na podršci i pomoći. Planiramo i nadalje nastaviti sa humanitarnim akcijama, planiramo tijekom cijele godine organizirati predavanja i radionice – uvijek sa nekom poveznicom uz poljoprivredu i zdravlje, planiramo nastaviti sa ponudom kuhanog jela na sajmu od organskih namirnica po promotivnim cijenama – kako smo to ranije običavali, planiramo i nadalje prostor sajma ukrašavati sa radovima dječice vrtića i osnovnih škola iz Kastva i okolice, planiramo tijekom toplijih vremenskih prilika naša druženja na sajmu upotpuniti glazbenim nastupima pojedinaca i grupa, planiramo tijekom ljetnih mjeseci organizirati izložbe na sajmu, planiramo ponudu sajma upotpuniti sa novim proizvođačima koji nam se učestalo javljaju… vjerujemo da će naš i Vaš sajam i nadalje „rasti“.
 
U tijeku je organizacija prvoga sajma u novoj 2020. godini, 47. „Zelenog Kastva“ – sajma zdravlja i dobre vibre, a koji će se održati u ponedjeljak – 13. 01. 2020. u vremenu od 15,30 – 18,30 sati na našoj prelijepoj Fortici, u centru dragog nam Kastva. Vremenska prognoza je sjajna – oko 10 stupnjeva, sunčano. SVI STE POZVANI!
 
Prijavljeno je 26 sudionika, i ponuda će čak i u ovo zimsko vrijeme biti vrlo raznolika i bogata. Biti će zelenog lisnatog povrća, korjenastog povrća, češnjaka, kapule, tikava, buča, krompira, batata, žitarica, pahuljica, brašna, kiselog kupusa, oraha, prerađevina, salsi, sirupa, mlijeka i mliječnih proizvoda, kravljih i kozjih sireva, suhomesnatih prerađevina, meda, jaja, energetskih pločica od sušenog voća i orašastih plodova, savijača sa jabukama i šumskim voćem, proizvoda za jačanje imuniteta za vegane, enzima, granula i čaja od sikavice za detoksikaciju jetre.  Biti će u ponudi i šarolika paleta proizvoda „SMID“-a iz Zagreba. Dolazi i kozmetika „Qala“ sa kremama, uljima i ostalim prirodnim „čudima“ za njegu našega lica i tijela.

„Hortiriviera“ iz Matulja dolazi sa prirodnim sredstvima za njegu naše odjeće i domova.
 
Na sajmu ponedjeljkom sudjeluje i Galerija kruha „Demetra“ sa raznim vrstama kruha od cjelovitih žitarica, kroasanima i drugim slasticama. Ovoga puta, sa nama će biti i brašna, pahuljice i žitarice OPG-a Krušvar iz Buzeta i OPG-a Maretić iz Pazina.
 
Iz doline Neretve dolazi OPG Mataga sa mandarinama, narančama, limunima, kiwiem, kakiem, kumkwatom i sokovima agruma.  Za jačanje imuniteta sa nama su i Brolichi sa sokom i prerađevinama aronije u raznim kombinacijama, a biti će i soka od batata OPG-a Karas.
 
Dobri duh iz Amazonije – „Mayantu“ donosi svoja hladno prešana ulja i smole iz Amazonije - svakako ih posjetite i informirajte se o njihovoj ponudi.
 
Sa nama će biti i naši dragi DIP-ovci sa svojim rukotvorinama i platnenim torbama – posjetite ih i pokažite svoju humanu stranu, imaju velikih financijskih teškoća, pomognimo im.
 
Nastavljamo sa akcijom sakupljanja plastičnih čepova i akcijom darivanja ili razmjene knjiga, a na INFO Zeleni Kastav možete dobiti potrebne informacije vezano uz učlanjenje u neku od grupa solidarne razmjene (G S R), te mogućnosti nekih tjednih isporuka neovisno o sajmovima. Na INFO će Vas naši volonteri (u ime sudionika „Zelenog Kastva“) počastiti kuhanim crnim vinom OPG-a Rubeša iz Kastva, a kojega će pripremiti bistro „Loža“ iz Kastva - svakako se zaustavite i malo zagrijte.
 
Naš medijski pokrovitelj Radio Kastav biti će sa nama na sajmu, te ćemo tijekom sajma imati i uobičajeno javljanje uživo sa nagradnom igrom za slušatelje. Emisiju iz studija Radio Kastva u kojoj najavljujemo sajam, slušajte u petak  - 10. 01. 2020.u 18,05 sati, a snimku možete naknadno poslušati i na FB stranici Zeleni Kastav.
 
Svima želimo sretnu i uspješnu Novu 2020. godinu uz puno zdravlja i radosnih trenutaka, i silno se veselimo još jednom druženju.
 
U ime svih učesnika „Zelenog Kastva“ i u svoje osobno ime, zahvaljujem se svim volonterima koji pomažu u organizaciji sajma.
 
Irena Kukurin Barić, volonterski koordinator sajma
 

Galerija fotografija