• hr
  • en
  • de
  • it
  • fr

Zeleni Kastav, 25.1.2020.

24.01.2020.

 

Dragi prijatelji i sugrađani, dragi GSR-ovci!
 
Bližimo se kraju siječnja… nije za vjerovati kako je vrijeme „projurilo“ …i evo nas ponovno nadomak još  jednog lijepog druženja na 48. „Zelenom Kastvu“ – subota, 25. 01. 2020. u vremenu od 09 – 13 sati, na Fortici u centru Kastva. U slučaju kiše, družimo se u natkrivenom parkirnom prostoru ŠSD „Matija Katalinić“ u Kastvu. SVI STE POZVANI – „ZELENI KASTAV“ – TO SMO SVI MI ZAJEDNO!
 
Vrijeme je karnevala, te ćemo u tom duhu provesti vrijeme družeći se. Prostor ćemo ukrasiti radovima dječice iz okolnih škola i vrtića, na INFO Zeleni Kastav pozivamo Vas na slikanje u jednom „karnevalskom okviru“, a zainteresirani se mogu pridružiti našim volonterima u izradi maske od povrća – OPG Samaržija donosi crno vino kojim ćemo Vas počastiti. Ali…to nije sve…drage Samaržije donose i čajeve od ljekovitog bilja Velebita….svakako navratite na šalicu toplog čaja sa medom našeg OPG-a Mićić!
 
Prijavljeno je 25 sudionika, i ponuda će čak i u ovo zimsko vrijeme biti vrlo raznolika i bogata.   Biti će zelenog lisnatog povrća, korjenastog povrća, češnjaka, kapule, tikava, buča, krompira, batata, žitarica, pahuljica, brašna, kiselog kupusa, oraha, prerađevina, salsi, sirupa, mlijeka i mliječnih proizvoda, kravljih i kozjih sireva, suhomesnatih prerađevina, meda, jaja, energetskih pločica od sušenog voća i orašastih plodova, savijača sa jabukama i šumskim voćem, proizvoda za jačanje imuniteta za vegane, enzima, granula i čaja od sikavice za detoksikaciju jetre.  Dolazi i kozmetika „Qala“ sa kremama, uljima i ostalim prirodnim „čudima“ za njegu našega lica i tijela.
 
„Hortiriviera“ iz Matulja dolazi sa prirodnim sredstvima za njegu naše odjeće i domova.   Ovoga puta, sa nama će biti i brašna, pahuljice i žitarice, palente i cvjetovi industrijske konoplje za čaj OPG-a Maretić iz Pazina. Za jačanje imuniteta, osim meda i apikompleksa, biti će i soka od batata OPG-a Karas i sok jabuke i jabuke u kombinaciji sa aronijom OPG-a Marinković.  Dobri duh iz Amazone – „Mayantu“ donosi svoja hladno prešana ulja i smole iz divljine Perua - svakako ih posjetite i informirajte se o njihovoj ponudi.
 
Nakon duže pauze, dolaze nam „Majcani“ iz Buzeta sa svojim kravljim sirevima i ostalim prerađevinama.
 
OPG Grce donosi svoje aromatizirano vino „Kaplak“, a stiže nam i „People2People“ sa ghee maslacem i pastama orašastih plodova iz Zagreba. Bodiši iz Istre donose ekstradjevičanko ekološki certificirano maslinovo ulje.
 
Po prvi puta, sa nama će biti i OPG Helena Bogdanić sa marmeladama, sirupima i čajevima, ekološki certificirani proizvođač sa delicijama iz Like. Iz njihove ponude istaknuti ćemo sirup od malina i marmeladu od malina, a imati će i „sir“ od dunja, svakako ih dođite upoznati.
 
Sa nama će biti i naši dragi DIP-ovci sa svojim rukotvorinama i platnenim torbama – posjetite ih i pokažite svoju humanu stranu, imaju velikih financijskih teškoća, pomognimo im.
 
Nastavljamo sa akcijom sakupljanja plastičnih čepova i akcijom darivanja ili razmjene knjiga, a na INFO Zeleni Kastav možete dobiti potrebne informacije vezano uz učlanjenje u neku od grupa solidarne razmjene (GSR), te mogućnosti nekih tjednih isporuka neovisno o sajmovima.
 
Naš medijski pokrovitelj Radio Kastav biti će sa nama na sajmu, te ćemo tijekom sajma imati i uobičajeno javljanje uživo sa nagradnom igrom za slušatelje. Emisiju iz studija Radio Kastva u kojoj najavljujemo sajam, slušajte u petak  -24. 01. 2020.u 18,05 sati, a snimku možete naknadno poslušati i na FB stranici Zeleni Kastav.  Sa poseb nom radošću najavljujemo i jednog gosta u studiju – naš dragi DIP-ovac Borna.
 
Hvala svim volonterima „Zelenog Kastva“, veliko hvala gospodinu Branku Janiju Kukurinu na njegovim fotografijama.
 
 
 
Irena Kukurin Barić, volonterski koordinator sajma
 

Galerija fotografija