• hr
  • en
  • de
  • it
  • fr

51. Zeleni Kastav, 9.3.2020.

06.03.2020.

 

Dragi prijatelji i sugrađani, dragi GSR-ovci, dragi uzgajivači i proizvođači!
 
Obilježili smo jubilarni 50. „Zeleni Kastav“ – družili smo se sa Klapom Kastav, nazdravili sa vinom i biskom OPG-a Rubeša iz Kastva, zagrijali kuhanim čajem ljekovitog bilja sa Velebita OPG-a Bogdanić, osladili palačinkama sa slatkim namazima naših sudionika, počastili sa domaćim kruhom sa namazom od tune, toplom juhom hokaido tikve OPG-a Samaržija, ovjekovječili zajedničkom fotografijom svih sudionika – bilo je puno dobrog raspoloženja, kvalitetne ponude marljivih uzgajivača i proizvođača, puno ljubavi i radosti – a prostor druženja oplemenili su radovi dječice kastavskih dječjih vrtića i osnovnih škola iz Kastva i okolice. Hvala svima, posebno hvala volonterima!
 
U tijeku je organizacija našeg slijedećeg druženja na 51. „Zelenom Kastvu“ koji će se održati u ponedjeljak, 09. 03. 2020. godine na Fortici u Kastvu u vremenu od 15,30 – 18,30 sati.

 – SVI STE POZVANI! - „ZELENI KASTAV“ – to smo svi mi zajedno!
 
Silno smo ponosni na kontinuitet naših sajmova, silno smo ponosni na ovu brojku „50“. Iza svega stoji puno volonterskog rada oko organizacija i rasta našeg sajma… nastavljamo sa još većim elanom… hvala svima koji činite djelić ove lijepe priče. 
 
Naša druženja uvijek su vezana uz neka događanja u tom vremenskom  periodu – 51. „Zeleni Kastav“ posvećen je „ljepšem spolu“ – ŽENAMA! Čestitamo Dan žena svim bakama, majkama, djevojkama i djevojčicama – na INFO „Zeleni Kastav“ sve Vas čekati će jedan cvijetak, počastiti ćemo Vas zalogajem tople tortilje sa namazom od raštike koju će pripraviti naša draga Dijana Superina iz Socijalne zadruge „Put“, a moći ćete se ugrijati i kuhanim vinom OPG-a Rubeša iz Kastva koje će nam skuhati bistro „Loža“ iz Kastva.  Hvala svima!
 
Na INFO Zeleni Kastav možete donijeti plastične čepove, posuditi ili donijeti neku knjigu, a naše vrijedne volonterke dati će Vam i potrebne informacije.
 
Prijavljeno je 28 sudionika i ponuda će čak i u ovo zimsko vrijeme biti vrlo raznolika i bogata. Biti će zelenog lisnatog povrća, korjenastog povrća, češnjaka, kapule, tikava, buča, krompira, batata, žitarica, kiselog kupusa, grahorica, oraha, prerađevina, salsi, sirupa, mlijeka i mliječnih proizvoda, kravljih i kozjih sireva, suhomesnatih prerađevina, meda, jaja, energetskih pločica od sušenog voća i orašastih plodova, savijača sa jabukama i šumskim voćem, proizvoda za jačanje imuniteta za vegane, enzima, granula i čaja od sikavice za detoksikaciju jetre, čaj od konoplje, sjemenke konoplje, ulje od konoplje, prirodni sapun (od konopliinog, maslinovog, palminog i kokosovog ulja), balzam za usne, ulje za njegu tijela (hrani kožu i rješava bilo kakva crvenila ili ljuskanja kože), hidratantnu kremu za lice od konoplje i smilja, balzam od konoplje i čempresa (pomaže kod proširenih vena i hemeroida) i balzam od konoplje i gaveza (pomaže kod akutnih i kroničnih problema sa zglobovima), ghee maslac i paste orašastih plodova, prirodna kozmetika „Qala“, batata, namaza i soka od batata, soka od aronije u raznim kombinacijama, keksa i čajeva od aronije, sadnica aronije, prhkih keksića od konoplje OPG-a Hajek.
 
Dolaze i naši lokalni – Galerija kruha „Demetra“ sa cjelokupnim asortimanom kroasana i raznih vrsta kruha i peciva , OPG Zulijani donosi staru sortu trajnog istarskog češnjaka i svježeg povrća, Socijalna zadruga „Put“ donosi  svježe povrće, sirupe,  namaze od medvjeđeg luka, OPG Mićić med i apikompleks za jačanje imuniteta i očuvanje zdravlja, „First in The Raw“ energetske pločice od sušenog voća i orašastih plodova, OPG Kurbegović savijače od šumskog voća i jabuka,sirupe i marmelade, „Hortiriviera“ donosi prirodna sredstva za njegu naše odjeće i domova, dobri duh „Mayantu“ donosi hladno prešana ulja i smole iz divljine Perua.
 
I ovoga puta sa nama će biti i Braniteljska zadruga „Arka naša“ – ekološko poljoprivredno gospodarstvo iz Zagreba – Želimira Vrabec sa „Arka delicijama“ – džem jagoda/malina, šljiva/marelica, sa i bez šećera – neki u kombinaciji sa chia sjemenkama, voćni sirupi i začini (ljupčac, čubar, sušeni medvjeđi luk, sol sa medvjeđim lukom).
 
Sa nama će biti i naši dragi DIP-ovci sa svojim rukotvorinama i platnenim torbama – posjetite ih i pokažite svoju humanu stranu, imaju velikih financijskih teškoća, pomognimo im.
 
Naš medijski pokrovitelj Radio Kastav biti će sa nama na sajmu, te ćemo tijekom sajma imati i uobičajeno javljanje uživo . 
 
Emisiju iz studija Radio Kastva u kojoj najavljujemo sajam, slušajte u petak  - 06. 03. 2020.u 18,05 sati, a snimku možete naknadno poslušati i na FB stranici Zeleni Kastav.  
 
Veselimo se još jednom lijepom proljetnom druženju i pozivamo Vas da nam se pridružite.
 
 
Irena Kukurin Barić, volonterski koordinator sajma
 

Galerija fotografija