• hr
  • en
  • de
  • it
  • fr

Obavijest za IZNAJMLJIVAČE - Mogućnost odgode godišnjeg paušalnog poreza

31.03.2020.

Prosljeđujemo obavijest Glavnog ureda HTZ-a o mogućnosti odgode plaćanja godišnjeg paušalnog poreza za fizičke osobe koje pružaju usluge smještaja u domaćinstvu te poduzetnicima koji pružaju usluge smještaja, odnosno koji se bave iznajmljivanjem, a sve u skladu s odredbama Općeg poreznog zakona te Pravilnika o provedbi Općeg poreznog zakona.

 

Ovime Vas izvještavamo o tome kako su uslijed posebnih okolnosti uzrokovanih koronavirusom COVID-19, odnosno bolesti SARS-CoV-2, donesene mjere kojima se osobama koje pružaju usluge smještaja u domaćinstvu te poduzetnicima koji pružaju usluge smještaja, odnosno koji se bave iznajmljivanjem, omogućava odgoda plaćanja godišnjeg paušalnog poreza, a sve u skladu s odredbama Općeg poreznog zakona te Pravilnika o provedbi Općeg poreznog zakona.

S obzirom da je rok za uplatu prvog obroka godišnjeg paušalnog poreza za predmetne obveznike 31. ožujka 2020., mole se obveznici plaćanja da nadležnoj Poreznoj upravi pravovremeno podnesu Zahtjev za odgodu plaćanja poreza uslijed posebnih okolnosti.

Naprijed navedeni Zahtjev je dostupan na mrežnim stranicama Porezne uprave RH te istog možete pronaći na sljedećoj poveznici: https://www.porezna-uprava.hr/Stranice/COVID_19_informacije.aspx