Uključi pristupačnost
HTZ
  • Hrvatski
  • English
  • Deutsch
  • Italiano
  • Français

Uskrs u Kastvu

13.04.2022.

 

 

Uskrs u Kastvu
 
Lijepo vrijeme i topliji dani podsjetili su nas da se približava Uskrs, a u Kastvu smo dolazak najvećeg kršćanskog blagdana oplemeniti baštinom i tradicijom.
 
Na Cvjetnicu je kastavska Fortica bila spremna, uređena u prigodno uskrsno ruho. Velikoj pisanici s vizurom Kastva dodana je nova s prikazom Malika, dobrog šumskog patuljka, koju je oslikao Edi Gustin. Njima su se pridružile i pisanice sa simbolima mira koje su oslikali Fiorellini i Pandice iz Dječjeg vrtića Vladimir Nazor. 
 
Tu je i cvjetni proljetni foto punkt s kojeg možete ovjekovječiti čuveni najljepši pogled na Kvarner. 
 
Za Veliki tjedan pripremili smo radionice za najmlađe; 
- četvrtak 14.04. u 17 sati - pod Ložom počinje dječja kreativna radionica oslikavanja pisanica, zečića na stalku i raznih proljetnih ukrasa. 
- subota, 16.04. u 11 sati - nalazimo se pod Ložom i krećemo u potragu za pisanicama po ulicama stare kastavske jezgre. Do pisanica ćemo stići tražeći interesantne poruke i rješavanjem zagonetki. 
 
Na Uskrsni ponedjeljak pod Ložom u 10 sati počinje uskrsni doručak na kojem ćemo posjetiteljima ponuditi tradicionalne uskrsne delicije: kuhanu šunku, pogaču, jaja, luk i degustaciju kastavske belice. 
U 15 sati krećemo u vođenu šetnju po kastavskoj šumi, Malikovim putima i kastavskoj jezgri uz vodiča Radovana Brnelića. 
 
 
 

Galerija fotografija