Uključi pristupačnost
HTZ
  • Hrvatski
  • English
  • Deutsch
  • Italiano
  • Français

18. FESTIVAL ČAKAVSKE ŠANSONE

18.07.2022.

18. FESTIVAL ČAKAVSKE ŠANSONE

ČANSONFEST – KASTAV 2022.

Kastav, od 24. do 26. kolovoza 2022. godine

ULAZNICE U PRETPRODAJI OD DANAS 18.7.2022.

CIJENA ULAZNICE U PRETPRODAJI 80 kn, A NA DAN FESTIVALA 100 kn


Udruga Kanat – Kastav u suradnji s Udrugom Kastafsko kulturno leto, već osamnaestu godinu za redom vrlo uspješno organizira Festival čakavske šansone koji je usmjeren k očuvanju i promicanju čakavštine. Dosadašnji uspjeh Festivala, njegov pozitivan odjek, oduševljenje koje je izazvao, kako među publikom, tako i među svim glazbenicima, izvođačima te autorima čakavske šansone, opravdali su potrebu organizacije ovakvog specijaliziranog festivala čiji je glavni cilj poticanje stvaranja na temeljima čakavske besede izražene kroz glazbu.

Kao i uvijek do sada, ovogodišnje punoljetno izdanje 18. Festivala čakavske šansone ČAnsonfest – Kastav 2022. bit će program zatvaranja 31. Kastafskega kulturnega leta, a održat će se od 24. do 26. kolovoza ove godine.

Nakon dviju godina opterećenih nepredvidivim okolnostima izazvanih epidemijom koronavirusa, ČAnsonfest u punom obimu ponovno nastavlja s obogaćivanjem programskog sadržaja manifestacije, čime se započelo još 2016. godine. Tako će punoljetni 18. ČAnsonfest, osim glavnog događanja Večeri novih skladbi, koja je na rasporedu u petak, 26. kolovoza u živopisnom prostoru kastavske Crekvine (u slučaju lošeg vremena u Sportskoj dvorani Matija Katalinić u Kastvu), ponuditi sljedeće programe tijekom prva dva dana njegovog održavanja: srijeda, 24. kolovoza u 20 sati u galerijskom prostoru kastavske crkvice Sv. Tojice otvorenje likovne izložbe Brodovi su isti ka i judi galerije Brešan uz sudjelovanje dvadeset i jednog likovnog umjetnika iz Hrvatske i inozemstva te u četvrtak, 25. kolovoza u 21 sat na Trgu Lokvina akustična glazbeno-poetska večer Na kastafskeh šternah pod nazivom Ča je Mare nazvanoj po skladbi kantautorice Emanuele Lazarić-Ella koja je na prošlogodišnjem 17. ČAnsonfestu – Kastav 2021. osvojila nagradu za najbolju skladbu – Čansonu. Ulaz na sva navedena događanja tijekom prva dva dana ČAnsonfesta je slobodan.

ČAnsonfest će i ove godine imati produkcijsko-natjecateljsku koncepciju, budući da Festival radi na poticanju stvaranja novih skladbi. Najbolje skladbe pristigle na Natječaj 18. ČAnsonfesta borit će se za četiri novčane nagrade Festivala: Nagrada za najbolji tekst, Nagrada za najbolju skladbu – ČAnsonu, Nagrada za najbolju interpretaciju i Nagrada publike, a uručit će se i prestižno festivalsko priznaje Nagrada za najboljeg kantautora. Pored spomenutih nagrada koje dodjeljuje Festival, tradicionalno će Radio Istra dodijeliti Nagradu za najizvođeniju skladbu prošlogodišnjeg 17. ČAnsonfesta – Kastav 2021., a dodijelit će se i Nagrada za najbolju zavičajnu šansonu čiji je pokrovitelj Pomorski radio Bakar. Večer novih skladbi će se, kao i proteklih godina, moći pratiti putem izravnog prijenosa u programu Hrvatskog radija – Radio Rijeke i Hrvatskog radija – Radio Pule.

Na ovogodišnjem 18. ČAnsonfestu bit će izvedeno 18 novih skladbi u izvođenju sljedećih izvođača:

1. BALADA OD SIRENE – Duško Jeličić
glazba Bruno Krajcar, stihovi Daniel Načinović
2. BALOTE – Dino Antonić
glazba Robert Grubišić, stihovi Zlatan Marunić
3. ČRNA – Vivien Galletta
glazba Aleksandar Valenčić, stihovi Branko Kukurin
4. GALEB – Francesco Squarcia
glazba Francesco Squarcia, stihovi Ljubica Bestulić-Stanković
5. LETA LETE – Marjan Uljan
glazba Jani Lipičnik, stihovi Robert Pilepić
6. MAVRICA – Ana Horvat
glazba Damir Mičetić, stihovi Cvetana Linić
7. MOJ PAS I JA – Davor Grgurić
glazba Robert Funčić, stihovi Davor Grgurić
8. MOJA ŠTORIJA – Damir Vrbljanac
glazba i stihovi Damir Vrbljanac
9. NA KRAJ SVETA – Karin Kuljanić
glazba Sanjin Mandičić, stihovi Rajka Jurdana-Šepić
10. OTEL BIN REĆ – Hrvoje Hegedušić
glazba Hrvoje Hegedušić, stihovi Ljerka Hegedušić
11. POZABI – Emanuela Lazarić-Ella i sastav Terra Magica
glazba i stihovi Emanuela Lazarić-Ella
12. STAREMU KAPETANU – Davor Terzić
glazba Davor Terzić i Vesna Terzić, stihovi Vesna Terzić
13. SUNCE ZAHAJA – Igor Lesica
glazba Igor Lesica, stihovi Zvonko Turak
14. ŠKATULA OD ZLATA – Andrina Frleta
glazba Frane Frleta, stihovi Ljubica Bestulić-Stanković
15. TI I JA – Zemir Delić
glazba i stihovi Zemir Delić
16. TRI NONICE – Vlatko Filčić-File
glazba Damir Vrbljanac, stihovi Drago Gervais
17. VA IZRADE – Dražen Turina Šajeta
glazba i stihovi Dražen Turina Šajeta
18. ZOVEN JUTRO NA KAFE – Nevia Rigutto
glazba Igor Stanković, stihovi Ljubica Bestulić-Stanković

Sve aktualnosti vezane uz ČAnsonfest moguće je pronaći na web stranici Festivala – www.cansonfest.com – koja donosi i brojne informacije, fotografije te video snimke svih njegovih dosadašnjih izdanja.


 

 

Galerija fotografija