Uključi pristupačnost
HTZ
  • Hrvatski
  • English
  • Deutsch
  • Italiano
  • Français

Foto natječaj Motivi Kastva

01.09.2022.

 

 
FOTO NATJEČAJ „MOTIVI KASTVA“ 
 
Turistička zajednica grada Kastva organizira nagradni foto natječaj za fotografe amatere, na temu „MOTIVI KASTVA“.  
 
Tema natječaja: traži se najbolja umjetnička ili turistička fotografija koja prikazuje Kastav i okolicu (prirodne i kulturne ljepote, događanja, običaje, tradiciju, ljude i sve što je vezano uz grad). Svi motivi moraju biti snimljeni isključivo na području grada Kastva.
 
PRAVILA NATJEČAJA
Na natječaju mogu sudjelovati svi autori bez ograničenja.
Autori, sudionici natječaja „MOTIVI KASTVA“, ispunjavanjem i slanjem prijavnice potvrđuju da će poslati autentične snimljene fotografije te preuzimaju odgovornost za sadržaj prijavljenih fotografija
Svaki autor uz fotografije prilaže pravilno popunjenu prijavnicu.
Natječaj je otvoren od 02.09.2022. do 15.09.2022. i bit će prihvaćene fotografije koje stignu do 24:00 sati 15.09.2022.   
 
Minimalne dimenzije su 3600x2400 piksela za preporučene vodoravne ili 2400x3600 za okomite slike.  Dopušteni nastavci datoteka: jpg, jpeg; dopuštena pojedinačna veličina datoteke je najviše 4 MB.
Obrada fotografije u programima za uređivanje fotografije dopuštena je do mjere koja ne narušava i ne mijenja osnovni smisao snimljenoga sadržaja.
 
Svaki autor može prijaviti najviše pet (5) fotografija. 
Datoteke fotografija trebaju biti potpisane: redni broj, ime autora i naziv fotografije npr.:  1_Marko_Mladenić, Kastavski krovi
Fotografije se dostavljaju na e-mail adresu info@kastav-touristinfo.hr , s naslovom e-maila "Za foto natječaj" i uz uredno popunjenu prijavnicu. 
 
Žiri odabran od strane organizatora će odrediti radove za izložbu, kao i one za nagrade. 
Odabrani radovi sudionika izložit će se tijekom Bele nedeje  u izložbenom prostoru Pod Volticun u Kastvu. Otvorenje izložbe i proglašenje pobjednika foto natječaja održat će se u subotu 1. listopada u 14 sati Pod Volticun. te Vas ovim putem pozivamo da Vašim prisustvom uveličate otvorenje. 
Autora najbolje fotografije po odabiru TZ grada Kastva nagraditi ćemo objavom na naslovnici „Glasa Kastavskog“ u jednom od narednih brojeva te novčanom nagradom u iznosu od 750 kuna. Autora drugoplasirane fotografije bit će nagrađen novčanom nagradom u iznosu od 500 kuna, dok će autor trećeplasirane fotografije dobiti 250 kuna nagrade. Sve nagrađene fotografije postaju vlasništvom Turističke zajednice grada Kastva.
Rezultati natječaja biti će objavljeni 01.10.2022. na mrežnoj stranici www.kastav-touristinfo.hr i društvenim mrežama grada Kastva, te u prvom sljedećem broju „Glasa Kastavskog“
 
Autorsko pravo: autor ispunjavanjem i slanjem prijavnice daje suglasnost organizatoru natječaja da bez naknade može objavljivati prijavljene fotografije uz jasan potpis autora,  a u svrhu promocije ovoga projekta kao i samoga grada Kastva i TZ grada Kastva. Svi oblici objave su nekomercijalne vrijednosti i jedina im je svrha promocija Kastva. Moralna autorska prava, u smislu ispravnoga potpisivanja autora u svim oblicima objave, bit će u potpunosti poštovana.
 
Osobni podaci  natjecatelja koriste se u svrhu provođenja natječaja i po njegovom završetku njihova daljnja obrada prestaje i neće se koristiti u druge svrhe. Informacije o osobnim podacima, kao i o ostvarivanju prava iz područja zaštite osobnih podataka, možete ostvariti kontaktiranjem organizatora.
 
 
 
 


docPRIJAVNICA_2022